Header Ads

Αντιδράσεις στην Πτολεμαΐδα για την απομάκρυνση του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ

Έντονες αντιδράσεις εκδηλώνονται και στην περιοχή της Εορδαίας για το σχέδιο “Αθηνά” που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας, καθώς με βάση όσα προβλέπονται στο σχέδιο το μοναδικό Τμήμα του ΤΕΙ που φιλοξενείται στην πόλη της Πτολεμαΐδας, το Τμήμα Μαιευτικής, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, με το αιτιολογικό ότι δεν διαθέτει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του ΤΕΙ το οποίο έχει 100% συμμετοχή σπουδαστών.

Το θέμα απασχόλησε χθες το απόγευμα τη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Εορδαίας με επικεφαλής τη δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου, με αντικείμενο τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα απομάκρυνσης από την Πτολεμαΐδας του Τμήματος Μαιευτικής, συνεδρίαση η οποία τοποθετείται χρονικά μάλλον το Σάββατο, προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν όλοι οι βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που θα κληθούν στη συνεδρίαση καθώς και οι φορείς, αφού πρόκειται να προγραμματιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Σε δήλωσή της στον «Π» η δήμαρχος Εορδαίας ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε την απομάκρυνση του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ αφού σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής». Σημείωσε ότι ήδη σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανθόπουλο και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της δημοτικής αρχής για το σχέδιο “Αθηνά”, λέγοντας ότι δεν μπορεί στο όνομα της κρίσης και των επιταγών της τρόικα να τιμωρείται μια περιοχή με τόσο μεγάλη προσφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και την εθνική οικονομία με συνεχή αποψίλωση, συρρίκνωση και κατάργηση μιας σειράς υπηρεσιών και δομών από την έδρα του δήμου, την Πτολεμαΐδα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ανέφερε επίσης ότι «στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κληθούν να παραστούν όλοι οι φορείς και κυρίως όλοι οι βουλευτές για να πάρουν θέση για το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ και όχι μόνο, καθώς έχουμε ανοιχτά μια σειρά θέματα στην περιοχή, αφού μείζων θέμα είναι για εμάς η κατάργηση υπηρεσιών και η συνεχής απόπειρα υποβάθμισης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και η μη αυτόνομη λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας του και η μεταφορά της έδρας του ενιαίου πλέον οργανισμού στον οποίο εντάχθηκαν τα δύο νοσοκομεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης στην πόλη της Κοζάνης», ανέφερε η κ. Βρυζίδου.

Περισσότερα στον Πτολεμαΐο
Από το Blogger.