Header Ads

Πτολεμαΐδα: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και φορείς.

Ήδη στη συγκέντρωση καλούν οΣύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ).


Το δελτίο τύπου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια:

ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η απόφαση επιστράτευσης των ναυτεργατών, μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, όπως και η επίθεση σήμερα (5/2/2012) στους αγωνιζόμενους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλέμπορων και των μονοπωλιακών ομίλων. Δια πυρός και σιδήρου.

Είναι ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρύξει η αστική τάξη ενάντια στον εργαζόμενο λαό και εφαρμόζει η κυβέρνησή της, αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του κράτους της, αστικά κόμματα, νόμους και δικαιοσύνη που βγάζει πάντα παράνομες τις απεργίες, ΜΑΤ, ΜΜΕ κλπ.

Είναι ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρυχτεί ενάντια στην εργατική τάξη από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που δεν καταφέρνει πλέον να στρέψει το ένα στρώμα απέναντι στο άλλο που αγωνίζεται με τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», εφαρμόζει την ανοιχτή βία και καταστολή.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια που ζούμε στο πετσί μας την βία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, με απλήρωτους μισθούς, καταργημένα όλα τα εργατικά δικαιώματα, εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τη βία της κυβέρνησης ενάντια στους ναυτεργάτες και τους άλλους επιστρατευμένους απεργούς που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους.

Απαιτούμε τώρα την άρση της επιστράτευσης, συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες τους, καλούμε την εργατική τάξη να δείξει την αλληλεγγύη της. Η κυβέρνηση της βίας και του αυταρχισμού να σπάσει τα μούτρα της στην ενωμένη πάλη των εργατών, αγροτών, μικρών επαγγελματιών.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΩΠΟ
ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Πτολεμαΐδα 5/2/2013


Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (τμήμα της ΟΓΕ):

Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει στο στόχαστρο της καταστολής αυτή τη φορά την απεργία των ναυτεργατών η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (τμήμα της ΟΓΕ) απαντά: Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους.

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (τμήμα της ΟΓΕ) είναι στο πλευρό των απεργών, ενάντια στην επιστράτευση, διεκδικεί μαζί με στους ναυτεργάτες την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου.

Η αντιμετώπιση των αγώνων του λαού με το βούρδουλα της καταστολής είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση που είναι δεσμευμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του.

Απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ένα δρόμο έχουμε, αυτόν του αγώνα για να μην επιστρατεύσουν εμάς και τις οικογένειές μας στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Κοζάνη, 5/2/2013


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εμποροϋπάλληλοι Εορδαίας: Σπέρνουν ανέμους - θα θερίσουν θύελες
Από το Blogger.