Header Ads

Γκάφα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΟΥΖΟΥΝΊΔΟΥ απο την Κοζάνη και ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ απο την Φλώρινα, είναι ανάμεσα στους 50 βουλευτές του κόμματος που υπέβαλλαν ερώτηση στην βουλή για το σχέδιο »Αθηνά». Το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι οι δύο βουλευτές φαίνεται να διαφωνούν …

με την μεταφορά και συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με την σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας που εδρεύει στην Φλώρινα. Μάλιστα εκτιμούν οτι οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Φλώρινα δεν επαρκούν για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν. Διαφορετική αποψη όμως φαίνεται να έχουν οι επιστήμονες του ΤΕΙ που όπως φαίνεται οι δύο βουλευτές δεν μπήκαν στον κόπο να τους ρωτήσουν. Επίσης στην ερώτηση δεν γίνεται καμμία αναφορά στην καρατόμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Η κ. Ουζουνίδου ως βουλευτης Κοζάνης και ο κ. Γερμανίδης ως βουλευτής Φλώρινας φαίνεται να ανησυχούν σοβαρά για το τι θα συμβεί με το μέλλον του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το τι θα γίνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Χαλκίδας, τους προβληματίζει το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και η τετραετής η πενταετής διαρκεια σπουδών στα πανεποιστήμια. Αλλά δεν δείχνουν να ανησυχούν καθόλου για το γεγονός οτι με τις συγχωνεύσεις χάνεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τον ποιό άδικο τρόπο προς όφελος άλλων μεγάλων ιδρυμάτων του κέντρου (βλέπε ΑΠΘ – ΠΑΜΑΚ). Στο κείμενο της ερώτησης δεν υπάρχει κουβέντα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πείραμα της έστω τεμαχισμένης Αποκέντρωσης του Αρβανιτόπουλου, που αφαιρεί τμήματα απο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προς ωφέλεια της Φλώρινας και των Σερρών, οι δύο βουλευτές σχολιάζουν οτι κάτι τέτοιο δεν θα έχει τύχη ουτε προοπτική στις δύο επαρχιακές πόλεις.

Το επίμαχο απόσπασμα απο την ερώτηση: »Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας έχει ιδιόκτητο αγρόκτημα 2000 στρεμμάτων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλού κόστους και εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό. Ενδέχεται οι εγκαταστάσεις αυτές , για τις οποίες έχει δαπανηθεί το ποσό των 25 εκ . ευρώ, να ερημώσουν και να εγκαταλειφθούν όπως έγινε με τα Ολυμπιακά ακίνητα. Είναι προφανές ότι η Φλώρινα, όπως και οι Σέρρες, δεν έχουν τα απαραίτητα ιδιόκτητα κτήρια και την υλικοτεχνική υποδομή για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης».

Πηγή: seleo.gr
Από το Blogger.