Header Ads

Θέλουν να κάνουν νόμιμα τα φακελάκια!

Αιτία σύγκρουσης με το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα αποτελέσει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) μια πιθανή νομιμοποίηση της πληρωμής γιατρών δημοσίων νοσοκομείων με τη μέθοδο της επισημοποίησης του μαύρου χρήματος, το γνωστό μας φακελάκι δηλαδή.

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να νομιμοποιήσει με έναν τρόπο το «φακελάκι» στο ΕΣΥ, δίνοντας το δικαίωμα σε ορισμένους; Γιατρούς για επιπλέον αμοιβές από τους ασθενείς, έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας χαρακτηρίζει κοινωνικό έγκλημα
τον χρηματισμό ενώ υπενθυμίζει ότι πολλές φορές η ΟΕΝΓΕ έχει κάνει καμπάνιες ενάντια στο φακελάκι και κάθε άλλο τρόπο χρηματισμού των γιατρών του ΕΣΥ.

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ παροτρύνει τους ασθενείς να προσφεύγουν στα συνδικαλιστικά όργανα και στους ιατρικούς συλλόγους και να καταγγέλλουν φαινόμενα χρηματισμού των γιατρών.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δέχθηκε πρόσφατα πρόταση από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ να έχουν το δικαίωμα να ασκούν μερικό ιδιωτικό έργο και οι Διευθυντές του συστήματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία καταβάλλοντας ένα αντίτιμο. Μια πρόταση που κατατέθηκε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και ο οποίος την εξετάζει θετικά. Ήδη έχει αναθέσει σε ομάδα συνεργατών του την επεξεργασία του σχεδίου ώστε να βρεθεί τρόπος εφαρμογής.

Από το Blogger.