Header Ads

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος δεσμεύεται για τα θέματα που «καίνε» την Πτολεμαΐδα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας έστειλε ο βουλευτής Νομού Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία καθότι δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που συζητήθηκε η γενική υποβάθμιση της Πτολεμαΐδας.

Η επιστολή:




Προς:
Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας

Θέμα: «Έκτακτη δημόσια συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας με θέματα την αποκατάσταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, την ανεξάρτητη λειτουργία Τμήματος Χημειοθεραπείας, την παραμονή του ΤΕΙ Μαιευτικής – Τριτοβάθμια εκπαίδευση, την διατήρηση του Τελωνείου και των Γραφείων Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΕ».
Πτολεμαΐδα 9/2/2013

Αγαπητέ Πρόεδρε, Δήμαρχε, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί Δημότες Δήμου Εορδαίας,

Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορώ να είμαι σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά υποχρέωση που έχω δεσμευτεί εδώ και καιρό δεν μου το επιτρέπει.

Δεν θα μείνω στις τυπικές διαβεβαιώσεις για συμπαράσταση και αρωγή, είμαι από εκείνους που έχω μιλήσει με έργα, έχω σταθεί δίπλα στο Δήμο Εορδαίας όποτε μου έχει ζητηθεί αλλά ακόμα και όταν δεν μου το ζήτησε κανείς.

Σχετικά με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο όπως όλοι γνωρίζετε είχα συνάντηση μαζί με την Δήμαρχο και αντιδημάρχους με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, στην οποία και του θέσαμε τα προβλήματα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και πιο συγκεκριμένα της Παθολογικής, Ογκολογικής, Τεχνητού Νεφρού, Καρδιολογικής και Παιδιατρικής κλινικής. Είναι απόλυτης προτεραιότητας για μένα το θέμα της στελέχωσης των κλινικών του «Μποδοσάκειου» και όπως και δεσμεύτηκε ο υπουργός έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών. Σαφώς για όλους μας, στόχος είναι αφενός η δημιουργία τμήματος Ογκολογικής κλινικής και αφετέρου η παράλληλη αναβάθμισή του.

Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι μετά από την προχθεσινή μου επίσκεψη στο Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Ανδριόπουλο και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, ότι αρχές με μέσα Μαρτίου βάση του νέου οργανογράμματος του Νοσοκομείου εγκρίνεται και δημιουργείται αυτόνομο Ογκολογικό Τμήμα με άμεση προοπτική την δημιουργία και Περιφερειακού Ογκολογικού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. ¶ρα ένας από τους στόχους μας είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω επίσημα ότι έχει επιτευχθεί. Όπως έχει επιτευχθεί και αυτός της επέκτασης του νοσοκομείου με έργα ΕΣΠΑ 12.000.00,00.

Για το θέμα των γιατρών, υπάρχει διαβεβαίωση του κ. Ανδριόπουλου πως οι γιατροί Ογκολόγοι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε εφημερίες πέρα από αυτές του ορίζονται για την μονάδα Χημειοθεραπείας και πως θα συνεχίσει η χορήγηση των φαρμάκων χωρίς καμία καθυστέρηση όπως γίνεται όλο αυτό το καιρό.

Σχετικά με το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και στο παρελθόν όταν ήταν να έρθει η Σχολή Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδας σας είχα διαβεβαιώσει ότι θα έρθει έτσι και σήμερα δεσμεύομαι προσωπικά πως το ΤΕΙ παραμένει στην Πτολεμαΐδα, μετά από επαφές που είχα τις προηγούμενες ημέρες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Τους εξήγησα αναλυτικά και κυρίως τεκμηριωμένα, πως υπάρχει αναγκαιότητα διατήρησης μιας επιτυχημένης επιλογής Τμήμα σχολής ή Τμήματα Σχολής υγείας όπως είναι Μαιευτικής, Νοσηλευτικής και Εργασιοθεραπείας στην πόλη της Πτολεμαΐδας, σε συσχετισμό πάντα με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Σχετικά με το θέμα του Τελωνείου, η πρόταση του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Μεταρρύθμισης προς το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να είναι τεκμηριωμένη και χωρίς να έχουν ιδιαίτερη γνώση της περιοχής μας ήταν το Τελωνείο Πτολεμαΐδας να γίνει τάξης Β.

Με παρέμβαση την οποία έκανα προς το Υπουργείο Οικονομικών εξηγώντας την χρησιμότητα του Τελωνείου στην Πτολεμαΐδα για τις εξαγωγές τοπικών προϊόντων αλλά κυρίως για την χρησιμότητα του για την δημιουργία και κατασκευή της μονάδας 5 της ΔΕΗ όπου θα χρειαστεί να γίνουν πλήθος εκτελωνισμοί υλικών, μηχανημάτων και άλλων έχω την πεποίθηση ότι έγινε κατανοητό ότι είναι απαραίτητο να παραμείνει το Τελωνείο Πτολεμαΐδας τάξης Α γεγονός που θα συμβάλει στην μείωση της ανεργίας και θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας.

Σχετικά με το θέμα του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, έχω την διαβεβαίωση του Υφυπουργού κ. Παναγιωτόπουλου ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα έχει αποφασισθεί. Μετά την χθεσινή δεύτερη μας παρέμβαση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί με την Δήμαρχο από το γραφείο της με τον κ. Παναγιωτόπουλο πιστεύω ότι το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας θα παραμείνει στην πόλη μας.

Τέλος για το θέμα του Ο.Α.Ε.Ε., σας ενημερώνω ότι την Τρίτη έχω ραντεβού με την Πρόεδρο του Ο.Α.Ε.Ε., την συμπατριώτισσα μας κ. Κωτίδου Γεωργία όπου θα εξετάσουμε με ποιο τρόπο αν είναι εφικτός θα παραμείνει το γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε. στη Πτολεμαΐδα, άλλωστε την κ. Κωτίδου την ενημέρωσα για το θέμα και σε προγενέστερες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε τον τελευταίο καιρό.

Η Πόλη μας, ο Δήμος μας, ο Νομός μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρειάζεται κοινή συστράτευση όλων μας πέρα από διαχωριστικές γραμμές για να μπορέσουμε σε μια δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Βουλευτής ΝΔ Ν. Κοζάνης

Από το Blogger.