Header Ads

Ενημέρωση για μετακίνηση του προσωπικού στη ΔΕΗ

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ
ΑΘΗΝΑ 04/02/2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου μας με θέμα την κινητικότητα του προσωπικού εντός του Ομίλου ΔΕΗ, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ καθώς και με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ όπου συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν για την μετακίνηση του προσωπικού μεταξύ των Εταιρειών του Ομίλου.

Και από τις δύο συναντήσεις, όσον αφορά την εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ, θεωρούμε ότι με την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση, που θα προκύψει από την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, υπάρχει η δυνατότητα να μετακινείται το προσωπικό έτσι ώστε να μην επηρεάζετε η αδειοδότηση της λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε και στις δύο συναντήσεις στηρίχτηκε στα παρακάτω:

Με κανένα τρόπο, δεν μπορεί ο νόμος 4001/2011, που αφορά την δημιουργία της εταιρείας ΔΕΔΔΗΕ και προσαρμόζεται στην Κοινοτική Οδηγία, να ερμηνευτεί παράλογα και έτσι να αποκλείεται η δυνατότητα, για κάποιους λόγους, ένας εργαζόμενος να μετακινηθεί από και προς τις εταιρείες του Ομίλου.

Στην Ευρωπαϊκή οδηγία για το θέμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση του συστήματος διανομής δεν μπορούν να έχουν την ευθύνη στην εκτέλεση των δραστηριοτήτων παραγωγής, μεταφοράς ή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και γενικώς θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι ενεργούν με ανεξαρτησία.

Προφανώς η απαγόρευση είναι για εργαζόμενο που έχει ταυτόχρονα οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με άλλη εταιρεία του Ομίλου και αφορά επίσης εργαζόμενους της Διοίκησης ή αυτών που με τις αποφάσεις τους μπορούν να μεροληπτήσουν υπέρ συγκεκριμένων χρηστών και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ανεξαρτησία του διαχειριστή.

Σαφώς η Διοίκηση της θυγατρικής είναι υπεύθυνη για τις προσλήψεις, αλλά αυτό δεν αποκλείει οι κενές θέσεις σε μόνιμη εργασιακή βάση και όχι μόνο, να καλύπτονται από άλλους εργαζόμενους του Ομίλου.

Α. Με παραχώρηση από τις υπόλοιπες εταιρείες

Β. Με την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας

Έτσι θα επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση του προσωπικού και το όφελος των εταιρειών θα είναι μεγάλο, αφού αμέσως θα καλύψουν το εργασιακό κενό με γνώστες του αντικειμένου και με εταιρική κουλτούρα.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης οφείλει να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος για τους εργαζόμενους.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σ.Π.Μ.Τ.Ε.
Από το Blogger.