Header Ads

Έφαγε ξύλο από την αστυνομία ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Καστοριάς!

Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οργάνωσαν σήμερα μία εκδήλωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Μέργου, απολύτως ειρηνική που διήρκεσε το πολύ 10-15 λεπτά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περίφημες δηλώσεις του συγκεκριμένου κυρίου που ξεσήκωσαν το πανελλήνιο. Κατά την αποχώρησή τους και αφού είχε ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία, ξυλοκοπήθηκαν αγρίως από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών σε κλειστό χώρο –μέσα σε στοά. Μαζί τους ξυλοκοπήθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Διαμαντόπουλος, παρότι έδειχναν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του νόμου, για κρεσέντο βίας. Κι επειδή ακούμε πολλά από τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά της ανομίας και της βίας, οι δύο βουλευτές μας οδηγήθηκαν στην πολυκλινική για εξετάσεις, συνοδευόμενοι από τον Π.Λαφαζάνη.

Το ξύλο αυτό δεν βγήκε από τον παράδεισο
Θεωρούμε ότι απέναντι στην επαναλαμβανόμενη και παράνομη χρήση βίας σε βάρος βουλευτών οφείλει να αντιδράσει και το προεδρείο της Βουλής. Αλλά και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ που έχουν περιοριστεί σε μία αισχυντηλή σιωπή. Το ξύλο αυτό δεν βγήκε από τον παράδεισο, είναι συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση που θέλει τον πολίτη φοβισμένο και αναξιοπρεπή. Είμαστε μπροστά σε μία κλιμάκωση αυταρχισμού ενόψει και της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας της 20ης Φλεβάρη ενάντια στα βάρβαρα, νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά σχέδια, τα οποία μαρτύρησε ο κ. Μέργος. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός, ότι παρά την κατακραυγή, παραμένει νούμερο 2 του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει την πολιτική αυτή με ενωτικούς και ειρηνικούς αγώνες και στην κάλπη.
Πηγή: www.left.gr
Από το Blogger.