Header Ads

Λαϊκή Συνέλευση στη Λεβαία

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη Λεβαία για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τα θέματα του Δήμου Αμυνταίου και της Τοπικής Κοινότητας, μέσα από το διάλογο της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους.

Την έναρξη της διαδικασίας έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους της Λεβαίας για το έργο ολοκλήρωσης της Τηλεθέρμανσης, που έχει ήδη ενταχθεί και το ποσό της προκαταβολής βρίσκεται ήδη στα ταμεία της ΔΕΤΕΠΑ. Μέσω αυτού του έργου, που έχει προϋπολογισμό 13.000.000 €, θα ολοκληρωθεί η Τηλεθέρμανση στους οικισμούς Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό έργο για το οποίο ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Λεβαίας είναι τα αποχετευτικά δίκτυα και ο βιολογικός καθαρισμός της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 17.000.000 € περίπου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισής του. Με το έργο αυτό θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι βρέθηκε νομική φόρμουλα και ήρθε σε συνεννόηση και συμφωνία με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την επίλυση του θέματος με τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων από την επιχείρηση.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους της Λεβαίας για τα θέματα που αφορούν όλο το Δήμο με αναφορές σε σημαντικά έργα, αλλά και πρόσφατες παρεμβάσεις, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από το Blogger.