Header Ads

Πτολεμαΐδα: Στάση εργασίας για να πάνε όλοι στο Πανεορδαϊκό Συλλαλητήριο

Την Τετάρτη 13/02/2013, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας, όπου ήταν καλεσμένα και τα Σωματεία εργαζομένων της περιοχής.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης για την συμμετοχή στο Πανεορδαϊκό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία της Πτολ/δας στις 12:00 π.μ.

Μετά από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας για την περιοχή της Εορδαίας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Όπως τόνισε ο κύριος Τσιλφίδης, η Εορδαία καλείται να δώσε τον πιο σκληρό αγώνα των τελευταίων ετών και πρέπει να απαντήσουμε όλοι ενωμένοι, φορείς και πολίτες, δίνοντας δυναμικό παρόν την Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της πόλης:

για την στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου
για την παραμονή του ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολ/δα
για να συνεχίσει να λειτουργεί η Επιθεώρηση Εργασίας
για να παραμείνει το Τελωνείο
για να μην κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΕ



Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου με βασικά αιτήματα των εργαζομένων:

την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
την λήψη ουσιαστικών & αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας
και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς και η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης του Ε.Κ. την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Πτολ/δας



Από το γραφείο τύπου του

Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας.
Από το Blogger.