Header Ads

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Στην κήρυξη 24ωρης παναττικής απεργίας για την Τετάρτη προχώρησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ». Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά, όπου θα βρίσκονται οι ναυτεργάτες, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Στην απεργία συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας.

Τετράωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και πραστιακό.

«Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

H ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

»Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται 'στο χακί'.

»Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Νωρίτερα, η ΓΣΕΕ είχε χαρακτηρίσει ακραίο αντιδημοκρατικό μέτρο την επιστράτευση και κατήγγειλε «την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό».

Η Συνομοσπονδία καταφέρθηκε κατά του υπουργού Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως αντί να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην «προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων» επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.

Η ΓΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται «στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία». «Οι ναυτεργάτες διεκδικούν το αυτονόητο που είναι ο σεβασμός των εργασιακών και οικονομικών τους δικαιωμάτων με την υπογραφή ΣΣΕ, αίτημα που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας» σημειώνει η ΓΣΕΕ.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


ΓΕΝΟΠ: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην 24ωρη Παναττική απεργία της ΓΣΕΕ

Η τρικομματική κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες καταφεύγει στο αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης.

Για μια ακόμη φορά επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους στερώντας τους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Αυτή τη φορά επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται γιατί παραμένουν απλήρωτοι και γιατί αντιστέκονται στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η επιχείρηση ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων και εκφοβισμού των εργαζομένων, δεν θα περάσει.

Οι πρακτικές αυτές ήταν, είναι και θα είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης και της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.