Header Ads

Ο κακός καιρός φέρνει τη γρίπη! Μέχρι πότε κινδυνεύουμε

Έντονη ανησυχία προκαλεί πλέον ακόμη και στους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ το κύμα της γρίπης που έφθασε για τα καλά στην χώρα μας και ήδη καταγράφονται 12 θάνατοι. Μέχρι πότε θα συνεχισθεί το μεγάλο κύμα.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πια οι θάνατοι από τον ιό της γρίπης είναι 12 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Ο κακός καιρός που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα φαίνεται ότι επιτείνει το πρόβλημα καθώς ενισχύεται η ύπαρξη του ιού.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αλλά και να παρακολουθούν βήμα προς βήμα όλες τις μορφές του ιού που φθάνουν στην Ελλάδα. Άλλωστε στην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα έφθασαν με κάποια καθυστέρηση κυρώις λόγω του καλού καιρού που επικρατούσε. Σύμφωνα με τις καταγραφές αλλά και τους υπολογισμούς τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου οπότε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της νόσου και στη χώρα μας.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυμσού θα πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό. Εξάλλου ηλικιωμέοι, βαριά πάσχοντες αλλά και όσοι εμπλέκονται με τον τομέα της υγείας (εργαζόμενοι κ.λ.π.) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από τον ιό της γρίπης.

Αίσθηση όμως και ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι πλέον οι θάνατοι από τη νόσο καταγράφονται και σε νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιατρικό ιστορικό. Ήδη δύο νέοι άνθρωποι 34 και 38 ετών έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη και βρίσκονται ανάμεσα στους 12 θανάτους, χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Από το Blogger.