Header Ads

Ανησυχία για τη γρίπη! 12 θάνατοι και σε νέους και υγιείς

Έντονη ανησυχία προκαλεί πλέον ακόμη καις τους ειδικούς το κύμα της γρίπης που έφθασε για τα καλά στην χώρα μας και ήδη καταγράφονται 12 θάνατοι.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πια οι θάνατοι από τον ιό της γρίπης είναι 12 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 12 θάνατοι που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ότι προέρχονται από γρίπη αφορούν και δύο άνδρες 34 και 38 ετών και μία γυναίκα 48 ετών.

Οι 10 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου είχαν μεταφερθεί οι ασθενείς ενώ για δύο περιστατικά δε χρειάσθηκε καν νοσηλεία σε εντατική και πάρ’ αυτά ο ιός επέφερε το θάνατο.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα ενώ στις 11 περιπτώσεις είχε χτυπήσει ο Η1Ν1 και σε μία περίπτωση ο ιός τύπου Β.
Στα 12 άτομα που έχασαν τη ζωή τους οι 7 είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Να σημειωθεί ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Από το Blogger.