Header Ads

Οι Γερμανοί φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα

Ούτε ένας στους εκατό Γερμανούς δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού ιδρύματος «Stiftung für Zukunftsfragen».

Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει φέτος να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τόνισε στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ.

«Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει ως κύριο προορισμό διακοπών την Ελλάδα. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά», σημείωσε ο Γερμανός καθηγητής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 το ποσοστό των Γερμανών που έκανε διακοπές στην Ελλάδα ήταν 1,7%. Το 2009, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ήταν 3,3%.
«Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς» διευκρίνισε ο Γερμανός καθηγητής, ενώ προσέθεσε πως «η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά η εικόνα της χώρας στη Γερμανία δεν είναι η καλύτερη, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές».
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, φέτος περισσότεροι Γερμανοί θα στραφούν προς την Τουρκία όπου νομίζουν ότι οι διακοπές τους θα είναι φθηνότερες.
Από το Blogger.