Header Ads

Χιλιάδες λιγότεροι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – Στα ύψη και οι βάσεις λόγω... “Αθηνάς”

Με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών σχολών και τις καταργήσεις τμημάτων μέσω του σχεδίου “Αθηνά” θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εισακτέων στις πανελλαδικές γεγονός που θα εκτινάξει σε κάποια πεδία τις βάσεις προς τα πάνω.

Με βάση το που μειώνονται και που όχι τα τμήματα και οι σχολές αυξομειώνονται και οι θέσεις. Έτσι υπάρχουν τυχεροί και άτυχοι υποψήφιοι, ανάλογα με το πεδίο που έχουν επιλέξει.

Τι αναμένεται να γίνει ανά πεδίο:

Ο πήχης, ειδικά στο 1ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται να ανέβει πολύ ψηλά. Από φέτος και με βάση το σχέδιο “Αθηνά” στις σχολές Ανθρωπιστικών, Νιμικών και Κοινωνικών επιστημών οι εισακτέοι θα είναι σχεδόν 2.000 λιγότεροι, έτσι ο ανταγωνισμός για μια θέση θα είναι μεγαλύτερο και κάπως έτσι θα αυξηθούν και οι βάσεις.
Αντίθετα πιο τυχεροί είναι οι υποψήφιοι του δεύτερου πεδίου καθώς οι θέσεις αυξάνονται από τις περίπου 7.500 στις 9.500.
Στο 3ο πεδίο σπουδών που αφορά στις σχολές υγείας οι αλλαγές δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Θα υπάρξουν μόνο λίγες αυξομειώσεις και έτσι και οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.
Στο τέταρτο και το πέμπτο πεδίο θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις εισακτέων ωστόσο και αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν πολύ τις βάσεις.

ΠΗΓΗ: newsit
Από το Blogger.