Header Ads

Τι θα γίνει με τα διόδια στην Εγνατία

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής «τσουχτερών» διοδίων στην Εγνατία Οδό εν όψει της αποκρατικοποίησης του εθνικού άξονα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλογιάννης, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου για τον προγραμματισμό των δημοσίων έργων για το 2013.

Ο κ. Καλογιάννης, ερωτηθείς από «Το Βήμα» για το ενδεχόμενο επιβολής ακριβών διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό από το ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα. Αυτό σας το λέω κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, έχει γίνει σχετική προεργασία από την Εγνατία Οδό και το ΤΑΙΠΕΔ και «θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις πολύ σύντομα». «Αλλά αυτό για τα διόδια θέλω να το επαναλάβω κατηγορηματικά, να μην αφήνουμε να αιωρούνται τέτοια πράγματα στον αέρα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα» σχολίασε.

Σημειωτέον ότι η δήλωση του κ. Καλογιάννη αποτελεί τη μοναδική επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση για το ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας, το ύψος των οποίων επεξεργάζεται εν όψει της παραχώρησης του οδικού άξονα σε ιδιώτη επενδυτή το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ζήτημα που ανέδειξε «Το Βήμα» στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Ο κ. Καλογιάννης απέφυγε να προσδιορίσει με ακρίβεια την έναρξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του εθνικού άξονα, μιλώντας για κάτι που ενδέχεται να γίνει «σύντομα, ίσως μέσα σ' ένα μήνα».

Παράλληλα, όπως τόνισε, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής διοδίων και στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, με τις σχετικές ενέργειες να υλοποιούνται από την Εγνατία Οδό, η οποία έχει αναθέσει εργολαβία για την κατασκευή των υποδομών. Ο κ. Καλογιάννης δεν ήταν σε θέση να πει ποιο θα είναι το κόστος των διοδίων στους Εύζωνους, αλλά τόνισε ότι «δεν θα είναι μεγάλο» και «θα είναι βεβαίως εύλογο».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προσφυγή του ΤΕΟ κατά της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων στο ΣτΕ για την παραχώρηση του οδικού άξονα Χαλάστρα - Εύζωνοι στο ΤΑΙΠΕΔ, με το επιχείρημα ότι η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν στηρίζεται σε νόμο.

Από το Blogger.