Header Ads

Αφιέρωμα στη Σύγχρονη Μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος την μουσική του 20ου και 21ου αιώνα το Δ.Ω.Κ. διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου τις παρακάτω εκδηλώσεις:

· Σάββατο 16 Φεβρουαρίου -Συναυλία Μουσικής Δωματίου Αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Ω.Κ.(Δρίζειο). Ώρα 7.30 μ.μ. Κουαρτέτο Ξύλινων Πνευστών «Ο ήχος ως έχει». Καθηγητές του τμήματος των ξύλινων πνευστών του Δημοτικού ωδείου Λάρισας και μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας Δήμου Λαρισαίων , έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει γραφεί για αυτό το σύνολο , αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι μουσικοί τον ήχο, τις δυνατότητες και τον ρόλο του κάθε οργάνου. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του εμφανίσεις στην πόλη της Λάρισας, έχει προγραμματίσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το σύνολο απαρτίζεται από τους Τσιαρδάκα Γεώργιο (φλάουτο), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), Χατζούλη Δημήτρη (όμποε) και Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο).

· Κυριακή 17 Φεβρουαρίου - «Μουσική-Εικόνα/Εικόνα-Μουσική»Σεμινάριο-αφιέρωμα στον πρωτοποριακό συνθέτη Ανέστη Λογοθέτη «Μουσική-Εικόνα/Εικόνα-Μουσική». Έρευνα-επιμέλεια-παρουσίαση:Αντώνιος Αντωνόπουλος Δρ Μουσικολόγος – συνθέτης ο οποίος θα μας ξεναγήσει στη ζωή και το έργο του συνθέτη Ανέστη Λογοθέτη(1921-1994). Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους συνθέτες του 2ου μισού του 20ου αιώνα, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο με ρηξικέλευθες προτάσεις σύζευξης εικόνας, ήχου και λόγου. Έγινε διεθνώς γνωστός όχι μόνο για το αξιόλογο έργο του αλλά και για το ιδιόμορφο σύστημα γραφικής σημειογραφίας που ανέπτυξε. Με ακροάσεις, αναλύσεις έργων, βίντεο και προβολές εικόνων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ανέστη Λογοθέτη μέσα από τη δική του θέαση του κόσμου και την πρωτοποριακή μουσική σκέψη του. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των οργάνων και επιπέδων, αποφοίτους, όπως επίσης και κάθε ενδιαφερόμενο. Ώρες σεμιναρίου 11.30-14.30, 16.00-19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου (Δρίζειο). Γενική είσοδος 5 ευρώ.

· Πληροφορίες - συμμετοχές 24610-34932.
Από το Blogger.