Header Ads

Πώς θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής

Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ με εκπτώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν εκτός των άλλων οι ασθενείς και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες, απολαμβάνοντας εκπτώσεις. Δείτε τι πιστοποιητικά χρειάζονται με βάση τις διευκρινήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Εκατοντάδες ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προστρέχουν στον Οργανισμό προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς θα εξασφαλίσουν κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ δηλαδή ουσιαστικά εκπτώσεις, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι.

Ειδικά όσοι έχουν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη μέσα στο σπίτι τους φαίνεται ότι έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη.

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι απαιτούνται μια σειρά από δικαιολογητικά. Ειδικότερα χρειάζεται:
Ειδικά για την κατηγορία ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, οι αιτούντες Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον των άλλων, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς.
Οι συγκεκριμένες Ιατρικές Γνωματεύσεις/βεβαιώσεις αφορούν πιστοποίηση ασθενείας και δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα, επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τον θεράποντα ιατρό και το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας του έχει συνάφεια, αφορά την παρούσα κατάσταση του ασφαλισμένου, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα του Βιβλιάριου Ασθενείας, τις Εργαστηριακές Εξετάσεις και την κλινική εξέταση.

Επισημαίνεται ότι ο Ιατρός δύναται να παραπέμψει τον ασφαλισμένο σε Νοσοκομείο όταν κρίνει ότι δεν δύναται να εξυπηρετηθεί εντός των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Η ιατρική Γνωμάτευση χορηγείται κατόπιν έγγραφης αιτήσεως του ασφαλισμένου στην οποία αναφέρεται το όνομά του και ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται η Ιατρική Γνωμάτευση.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Από το Blogger.