Header Ads

Ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση ατυχήματος … εξαφανίζονται!

Τα χαμηλά ασφάλιστρα δεν σημαίνουν και… ασφάλεια. Πολλές είναι οι εταιρείες που έκαναν την εμφάνισή τους εν μέσω κρίσης και υπόσχονται στους πολίτες πολύ χαμηλές τιμές.


Είναι εταιρείες με έδρα ευρωπαϊκή χώρα, αλλά που δεν ελέγχονται από το ελληνικό κράτος. Υπόσχονται ασφάλιστρα ως και 230 ευρώ το χρόνο η=για ένα ΙΧ όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι σε θέση να καλύψουν ασφαλιστικά τον πολίτη που τις εμπιστεύεται.

Υπάρχουν εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία ή ακόμη και το Γιβραλτάρ σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος … εξαφανίζονται.

Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί λένε παράγοντες της αγοράς τονίζοντας ότι ήδη περίπου 700.000 επέλεξαν αυτές τις εταιρίες λόγω χαμηλού κόστους, ρισκάροντας όμως να μείνουν ακάλυπτοι όταν τις χρειαστούν.

Ακόμη χειρότερα, όπως τονίζουν σε περίπτωση “λουκέτου” οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι σε αυτές θα βρεθούν εκτεθειμένοι.

Το πρόσφατο λουκέτο που ανακοίνωσε η ΤτΕ για την εταιρεία EVIMA χτυπάει καμπανάκι κινδύνου καθώς εάν μια ελληνική εταιρεία ελέγχθηκε και σύμφωνα με την ΤτΕ δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκή εποπτικά κεφάλαια τότε το τι μπορεί να συμβεί με εταιρείες που δεν ελέγχονται ουσιαστικά από κανέναν είναι … τουλάχιστον τρομακτικό.

Ήδη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τέσσερις με πέντε τέτοιες εταιρίες έχουν εισέλθει στην αγορά, αλλά καθώς έχουν έδρα εκτός Ελλάδας δεν μπορούν να ελεγχθούν τα οικονομικά τους και έτσι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

www.newsit.gr
Από το Blogger.