Header Ads

Εφιαλτικές σκέψεις αντιμετώπισης των απεργών!

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο και με επιτάξεις, επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και ψευτοδημοψηφίσματα θέλει να φιμώσει και να αποδυναμώσει τη φωνή και τη δράση των συνδικάτων.

Αφού με υποδειγματική υπακοή στις εντολές των δανειστών μας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, κατήργησε τη συλλογική διαπραγμάτευση (Συλλογικές Συμβάσεις), κατακρεούργησε μισθούς και μεροκάματα, εξαφάνισε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα εξαθλιώνοντας εκατομμύρια εργαζομένους, θέλει να κάνει άλλο ένα δώρο στα συμφέροντα που υπηρετεί.

Την αποδυνάμωση του ισχυρότερου όπλου αντίδρασης των εργαζομένων που είναι το δικαίωμα στην Απεργία, η παραχώρηση του δικαιώματος στους εργοδότες της ανταπεργίας, τα δήθεν μη παραταξιακά ενιαία ψηφοδέλτια με το οποία ενισχύονται οι παράγοντες και οι μηχανισμοί τους, είναι από τα πλέον αναχρονιστικά και αντιδημοκρατικά μοντέλα που ο κ. Βρούτσης και η κυβέρνηση θέλουν να εφαρμόσουν.

Καλά θα κάνουν να αλλάξουν τη πολιτική τους και να αφήσουν τα Δημοκρατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων όπως είναι.

Ο νόμος 1264/82 δεν είναι ξεπερασμένος. Είναι Δημοκρατικός και παραμένει σύγχρονος.

Η απάντησή μας θα δοθεί στους δρόμους με τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου αλλά και με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Γραφείο Τύπου
Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης
Από το Blogger.