Header Ads

Ρομαντικές ταινίες, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μέσα στα προβλήματα της εποχής, ο ρομαντισμός δεν περισσεύει. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργεί πάντα έντονες διαφωνίες: υπάρχουν οι υπέρμαχοι, εκείνοι που επιλέγουν να γιορτάσουν την ημέρα, και εκείνοι που διαφωνούν με κάθε είδους ρομαντικής έκφρασης, ειδικά όταν νιώθουν ότι αυτή περιλαμβάνει την εμπορευματοποίηση του έρωτα. Το in.gr επέλεξε ταινίες για ρομαντικούς και μη...


Δέκα ταινίες για όσους θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο

Love, Actually

Ερωτικές ιστορίες στο Λονδίνο με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρωταγωνιστές διάσημους βρετανούς ηθοποιούς (Κίρα Νάιτλι, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ και Χιού Γκραντ ανάμεσα σε άλλους)

Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου

Η Τζούλια Ρόμπερτς φορά τα καλά της και ετοιμάζεται να καταστρέψει την γαμήλια τελετή του καλύτερού της φίλου με τον οποίο είναι ερωτευμένη.

Αμελί

Η γλυκιά παριζιάνα Αμελί φροντίζει να βοηθά όλο τον κόσμο, εκτός από τον εαυτό της. Ώσπου την πόρτα του καφέ της χτυπά ο έρωτας. Μια ταινία που φέρνει στο νου ζάχαρη άχνη, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και ανοιξιάτικα βράδια σε λούνα παρκ.

Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ

Ο Χιού Γκραντ υπήρξε μέχρι πρόσφατα βασιλιάς της ρομαντικής κωμωδίας. Στο Νότινγκ Χιλ ενώνει τις δυνάμεις του με τη «βασίλισσα», Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία ερμηνεύει μια διάσημη ηθοποιό που ερωτεύεται έναν απλό λονδρέζο βιβλιοπώλη.

Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι

Ίσως η επιτομή της ρομαντικής κομεντί. Ο Χάρι (Μπίλι Κρίσταλ) γνωρίζει τη Σάλι (Μεγκ Ράιαν), μισιούνται, γίνονται φίλοι, θρηνούν τους έρωτές τους και στο τέλος κάνουν το μόνο που μπορούν να κάνουν: ερωτεύονται. Περιλαμβάνει μια από τις ωραιότερες ρομαντικές εξομολογήσεις

Πρόγευμα στο Τίφανις

Μία από τις πιο διάσημες ρομαντικές κομεντί, με μία υπέροχη Όντρεϊ Χέμπορν. Η Χόλι Γκολάιτλι, περιφέρεται στη Νέα Υόρκη, και συντηρείται από πλούσιους άντρες, ελπίζοντας ότι το πάρτι δεν θα τελειώσει ποτέ. Γνωρίζει έναν ταλαντούχο συγγραφέα, τον Πολ Βάρτζακ, και μια πλατωνική φιλία θα ξεκινήσει... Ο τρόπος ζωής της, βοηθά τον Πολ να ξεφύγει από το συγγραφικό του μπλοκάρισμα και να δημιουργήσει ξανά.

Άγρυπνος στο Σιάτλ

Αυτός έχει χάσει τη γυναίκα του. Αυτή ακούει στο ραδιόφωνο τον γιο του να δηλώνει ότι θέλει ο πατέρας του να είναι ξανά ευτυχισμένος. Η γεωγραφική απόσταση που τους χωρίζει τεράστια. Και όμως, θα καταφέρουν να συναντηθούν ένα βράδυ στο Empire State Building.

Ενώ Εσύ κοιμόσουν

Η Σάντρα Μπούλοκ σώζει έναν άνθρωπο από βέβαιο θάνατο. Κατά λάθος η οικογένειά του πιστεύει ότι είναι η αρραβωνιαστικιά του. Και ενώ εκείνη προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να αποφύγει το μπλέξιμο, θα ερωτευτεί έναν άνδρα που δεν περίμενε.

Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία

Μια ιστορία 8 φίλων, πέντε παπάδων, 11 νυφικών, 16 συμπεθέρων, 2000 ποτηριών σαμπάνιας και δύο ανθρώπων οι οποίοι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, όμως επιμένουν να ζουν χωριστά. Είναι η ιστορία του Τσαρλς, ενός άνδρα που αποδεικνύεται μανιώδης μονογαμικός τύπος. Η ζωή του είναι γεμάτη από φιλενάδες που λατρεύει, αλλά δεν προθυμοποιείται να… παντρευτεί. Ώσπου, μία μέρα, σε μία εκκλησία, ο Τσαρλς συναντά την Κάρι, την πιο «άπιαστη» αμερικανίδα, που έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του…

Pretty Woman

Μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές κομεντί. Η Τζούλια Ρόμπερτς ερμηνεύει μια πόρνη που γνωρίζει έναν πλούσιο άνδρα στο πρόσωπο του Ρίτσαρντ Γκιρ. Η συνέχεια είναι γεμάτη κινηματογραφική χρυσόσκονη.

Και πέντε εναλλακτικές επιλογές

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός καθαρού μυαλού: Ο Τζόελ και η Κλέμεντιν χωρίζουν. Εκείνη αποφασίζει να τον διαγράψει από τη μνήμη της (κυριολεκτικά). Εκείνος προσπαθεί να κρατηθεί με κάθε τρόπο στο μυαλό της. Οι Μισέλ Γκοντρί και Τσάρλι Κάουφμαν δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν τίποτα λιγότερο από μια εναλλακτική ρομαντική ταινία.
Τα χαλάσαμε: Βινς Βον και Τζένιφερ Ανιστον διαφωνούν, τσακώνονται, χωρίζουν. Και όποιον πάρει ο χάρος. Όποιος περίμενε ότι ο έρωτας είναι εύκολος, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Ο πόλεμος των Ρόουζ: Μετά από 18 χρόνια γάμου ο έρωτας μετατρέπεται σε άσβεστο μίσος και ο πόλεμος θα είναι ανελέητος.
Με την πρώτη: Ένα one night stand οδηγεί σε μια εγκυμοσύνη. Με αυτή την αντι-ρομαντική κομεντί ο θεατής χάνει κάθε όρεξη για έρωτα. Και για σεξ.
Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα: γιατί από το «Αντωνάκη μου» το ζευγάρι οδηγείται στο «Σκασμός» και στο «Βάζω το καπελάκι μου και φεύγω».

ΠΗΓΗ: in.gr
Από το Blogger.