Header Ads

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Με τα ΑμεΑ ο εορτασμός των προστατών της παιδείας (φωτογραφίες)

Τους «Τρεις Μεγίστους φωστήρες της τρισηλίου θεότητος…» έψαλε ο πάτερ- Δημήτρης και ο πάτερ- Ευστάθιος στον εσπερινό μετά αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 29 Ιανουαρίου παραμονή της γιορτής των Γραμμάτων και της Παιδείας. Ο ναός ήχησε για μια ακόμη χρονιά ψαλμούς και ύμνους για τους Αγίους, στους οποίους είναι αφιερωμένος.

Στη συνέχεια στην Αίθουσα Συμβουλίου του ΤΕΙ, ακολούθησε συνάντηση των Μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ, των μελών του νέου θεσμού του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ, αλλά και εκπροσώπων φορέων της τοπικής κοινωνίας- σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης- με τα μέλη του Δ. Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Συλλόγων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας.


Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ Γεώργιος Χαραλαμπίδης, καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους ευχαριστώντας τους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αυτό, αναφέρθηκε στην στρατηγική του Ιδρύματος για ‘Ανοιχτό ΤΕΙ’ στην τοπική κοινωνία, αφιερώνοντας τις εκδηλώσεις εορτασμού των προστατών της παιδείας στην καινοτόμα συνεργασία «Άνοιγμα προς τα ΑμεΑ». Το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του τέθηκαν στην διάθεση της κοινωνικής αυτής ομάδας γιατί η συμπαράσταση της κοινωνίας στην διευκόλυνση της καθημερινότητά τους και την κοινωνική τους ένταξη, αφορά όλους.


Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Μίγγος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος και κατέγραψε στα προβλήματα της καθημερινότητας, την κατασκευή ελεγχόμενου συστήματος για πάρκινγκ, την κατασκευή συστήματος υπερήχων στις πατερίτσες για την αποφυγή επίθεσης των ζώων, ενός πληκτρολογίου διαμορφωμένου για άτομα με προβλήματα όρασης, την αξιοποίηση του εξοπλισμού των εργαστηρίων και του εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα καθημερινά προβλήματα του εξοπλισμού τους, την ανάγκη διοικητικής υποστήριξης από φοιτητές μέσω του θεσμού της πρακτικής άσκησης, την συνδιοργάνωση ημερίδων με θέμα την ασφαλή οδήγηση σε συνεργασία με την τροχαία, καθώς και στη δημιουργία νέων πατεντών για την καθημερινότητά τους.

Αναφέρθηκε και στο ανθρώπινο δυναμικό της Ομοσπονδίας σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στην αποφυγή του φαινομένου της «κλειστής πόρτας» αλλά και στο γεγονός της επίκτητης αναπηρίας, θέτοντας μια ακόμη πτυχή των μελών της Ομοσπονδίας, όπου τα κοινωνικά προβλήματα είναι εντονότερα, και η κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, ιδιαίτερα σημαντική.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Νικόλαος Ασημόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του τα μέλη της Ομοσπονδίας για την ανταπόκρισή τους τονίζοντας την ανάγκη επικέντρωσης στα θέματα τους αλλά και την εξεύρεση ενός διευρυμένου πλαισίου συνεργασίας μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω άλλων φορέων, ώστε να αναπτυχθεί και να χτιστεί επαφή, ενώ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή τους σε επίπεδο σπουδών, πέραν των άλλων.
Ο εκτενής διάλογος που πραγματοποιήθηκε κατά αρχήν από τα μέλη των Συμβουλίων και των δύο πλευρών, έθεσε τα θεμέλια για μια ατελή συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Συλλόγων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, ερμηνεύοντας έμπρακτα τον εορτασμό των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Από το Blogger.