Header Ads

Σπάρτακος: Σε κίνδυνο η σωματική υγεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Το σωματείο «Σπάρτακος» έστειλε επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής με θέμα την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π) στους εργαζόμενους των Γ.Δ. Ορυχείων και Παραγωγής.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ημερ: 9-1-2013
Προς: Γενική Διεύθυνση Ορυχείων
Γενική Διεύθυνση Παραγωγής

Θέμα: Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π) στους εργαζόμενους των Γ.Δ. Ορυχείων και Παραγωγής

Κύριοι Διευθυντές

Με την παρούσα, επανερχόμαστε στο θέμα της χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους που ανήκουν στις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε.

Είναι γνωστό ότι σε όλους τους εργαζόμενους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας για την εργασία που επιτελούν, ενώ ακολουθούνται και οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 396/94.

Κάθε Μ.Α.Π. θα πρέπει να είναι κατάλληλο και «προσαρμοσμένο» στους κινδύνους και στις συνθήκες που χαρακτηρίζουν κάθε εργασιακό πόστο και να ανταποκρίνονται απολύτως σ΄αυτές. Επιπλέον θα πρέπει τα μέσα αυτά να ταιριάζουν σωστά στον κάθε ένα εργαζόμενο για να μπορούν να είναι και αποτελεσματικά στη χρήση τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στην επιτακτική ανάγκη χορήγησης στους εργαζόμενους ενδυμάτων προστασίας (ισοθερμικές μπλούζες και παντελόνια) από την κακοκαιρία, για χρήση κατά την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών που στη συγκεκριμένη εποχή (χειμερινή) είναι εξόχως αντίξοες (ολικός παγετός, χιόνια, αέρας κ.ο.κ).

Ειδικά για τις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής στα Λιγνιτικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, τα φαινόμενα που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες είναι τόσο έντονα, που η μη χορήγηση του κατάλληλου ατομικού εξοπλισμού, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους υγεία και είναι ενάντια στα όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακαλεί να μεριμνήσετε, ως οφείλετε, για την προμήθεια των εργαζομένων με τα εν λόγω Μέσα Ατομικής Προστασίας το συντομότερο δυνατό.


Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος
Αδαμίδης Γεώργιος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μάστορας Αθανάσιος
Από το Blogger.