Header Ads

Σπάρτακος: «Δεν αλλάζει και δυστυχώς βουλιάζει»

Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς την Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ:Συνάδελφοι,
Όσοι και όσες αυτές τις μέρες επισκεφθήκαμε τα καταστήματα του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού υπαλλήλων της ΔΕΗ προκειμένου να εξαργυρώσουμε την αναγκαστική δωροεπιταγή, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που για μια ακόμα φορά μας πείθουν για την αναγκαιότητα των αλλαγών που θα πρέπει να συντελεστούν. Για τις αλλαγές εκείνες που επιβάλλεται άμεσα να εφαρμοστούν, ώστε να ¨αποκατασταθεί¨ η φιλοσοφία και η αρχική ιδέα της λειτουργίας του Συνεταιρισμού, που δεν είναι άλλη από το να υπηρετεί τα συμφέροντα των συνέταιρων (ήτοι των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ) και –φυσικά- όχι το αντίθετο. Δυστυχώς όμως, έτσι όπως κατάντησε σήμερα στη λειτουργία του ο Συνεταιρισμός, οι Συνεταίροι είναι αυτοί που (εξυπ)υπηρετούν τον Συνεταιρισμό και τους εργαζόμενους σ' αυτόν.

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες που αφορούν στην απίστευτα ελάχιστη ποικιλία των προϊόντων τα οποία και τιμώνται με υπερβολικά μεγάλα ποσά ενώ οι περιπτώσεις έλλειψης εξυπηρέτησης έρχονται να προστεθούν και να συμπληρώσουν την βεβαρημένη και αρνητική εικόνα.

Η παρέμβαση μας αυτή δεν είναι παρά αποτέλεσμα του πλήθους των παραπόνων/διαμαρτυριών που έχουμε δεχθεί και γίνεται προς την κατεύθυνση αλλαγής του προσανατολισμού της υφιστάμενης λειτουργίας, επ’ ωφέλεια των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ έχει συρρικνωθεί δραματικά, η σωστή λειτουργία ενός Συνεταιρισμού θα μπορούσε να δώσει διέξοδο με εναλλακτικές προτάσεις και συμφέρουσες τιμές, προσφέροντας μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι αγοραστές προσθέτοντας παράλληλα ποιότητα στη ζωή τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με αφορμή τις οχλήσεις και τα παράπονα περί λειτουργίας του Συνεταιρισμού, επανέρχεται σε μια παλαιά του πρόταση η οποία έχει να κάνει με μια ανοιχτή αγορά στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας και Εύβοιας στη οποία όλοι οι Συνεταίροι (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) θα μπορούν να ψωνίζουν το σύνολο των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Καλούμε του συναδέλφους στην διοίκηση του Συνεταιρισμού να απευθυνθούν στους επί του θέματος αρμόδιους, έτσι ώστε να βάλουν τέλος στον κατήφορο και να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ, επαναφέροντας παράλληλα το κύρος, την αξιοπιστία, την ποιότητα των παροχών (προϊόντων και υπηρεσιών) που υπήρξαν βασικά χαρακτηριστικά του Συνεταιρισμού κατά το παρελθόν.

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος Ο Γεν . Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας
Από το Blogger.