Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Αδυνατούν να εμβολιάσουν τα ζώα για τη λύσσα!

Ακολουθεί ερώτηση της βουλευτού Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, για τον εμβολιασμό των ζώων εναντίον της λύσσας: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και καταστρέφει το εισόδημα των κτηνοτρόφων»

Ως γνωστόν η νομοθεσία για την αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας προβλέπει τον εμβολιασμό των ζώων σε ακτίνα 50χλμ. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ανορθόδοξο σκεπτικό όρισε ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των παραγωγικών ζώων της περιοχής χωρίς να λάβει υπόψη της το τεράστιο κόστος για τους ιδιώτες κτηνοτρόφους με αποτέλεσμα, είτε να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, είτε να αδυνατούν να εμβολιάσουν τα ζώα τους με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τη δημόσια υγεία και την πιθανή επέκταση της ασθένειας και σε άλλες περιοχές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπουργείου για τους κτηνοτρόφους και την προτρέπουμε να συμβάλει στον εμβολιασμό των ζώων άμεσα, πριν δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Επίσης, το καλούμε να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και στην χάραξη Εθνικής στρατηγικής πολιτικής για την διαφύλαξη του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας.


Το έγγραφο της ερώτησης
Από το Blogger.