Header Ads

Τι έργα θα γίνουν στην Πτολεμαΐδα με το ΕΣΠΑ

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με θέμα την πορεία των έργων που κατατέθηκαν στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Εορδαίας, με τη συμμετοχή της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χαράλαμπου Παναγιωτίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραϊσκου και του προϊσταμένου της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Κιουρτσίδη.

Όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη η κ. Βρυζίδου «φάνηκε η ετοιμότητα του δήμου και η ωριμότητα των μελετών. Προτεραιότητά μας είναι οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ, ενώ στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ».


Από την πλευρά της διαχειριστικής αρχής ο κ. Κιουρτσίδης δήλωσε ότι «συζητήσαμε την πορεία των ενταγμένων έργων, αλλά και το γενικότερο προγραμματισμό μέχρι το 2015. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό που ζητάμε από όλους τους δικαιούχους είναι να εντείνουν τις προσπάθειες για να μη χάνουμε χρόνο».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης ανέφερε ότι πολλά έργα βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Τέλος, από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ που έχει αρκετά έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος Γιώργος Καραϊσκος τόνισε ότι είναι μια σημαντική χρονιά για την επιχείρηση και ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινότητες που θα επωφεληθούν από τα έργα ύδρευσης και έργων αποχέτευσης.
Από το Blogger.