Header Ads

Χέρι χέρι Ανεξάρτητοι Έλληνες - Χρυσή Αυγή - ΚΚΕ (ανανεωμένο)

Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Η πρόταση θα συζητηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι το ΚΚΕ «συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και ουσιαστικά και με την πρόταση και για τους δύο υπουργούς Οικονομικών» και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων –και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας– να στηρίξουν την πρόταση του κόμματός του η οποία, όπως υποστήριξε, «είναι απαίτηση του ελληνικού λαού».

«Ζητώ ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και το σημερινό συνέταιρό του, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους», δήλωσε.

Επίσης, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που –όπως είπε– πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, «όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου», να στηρίξουν την πρόταση.

kathimerini


ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει κοινή παρέμβαση με άλλα κόμματα.

«Επειδή άκουσα τον κ. Καμμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με την Χρυση Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χωριστά και δεν κάνουμε κοινή παρέμβαση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες» είπε.

Πρόσθεσε ότι «αν δει κανείς τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ, ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέραν των δύο και λέμε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κκ Παπανδρέου και Παπαδήμου, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες».

«Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών, υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις» κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.
Από το Blogger.