Header Ads

Λίστα Λαγκάρντ: Καλά νέα για τον Παπακωνσταντίνου

Από την ΠαραΠολιτική
Στην παραδοχή πως αντέγραψε το στικάκι με την λίστα Lagarde που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν το αλλοίωσε σε καμία περίπτωση, προβαίνει σήμερα με το υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Μετά την αποκάλυψη ότι το στικάκι που παραδόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς έχει ημερομηνία γέννησης 8 Ιουλίου του 2011, ο κ. Διώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την αντιγραφή του memory stick, αλλά επιμένει στην άποψή του αφενός ότι δεν αλλοίωσε το περιεχόμενο του αρχείου και αφετέρου πως δεν κράτησε αντίγραφο, καθώς ζήτησε αυτό να καταστραφεί.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός που περιλαμβάνεται στο 10σέλιδο υπόμνημα εδράζεται στο επιχείρημα ότι αφενός μεν μη γνωρίζοντας τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ζήτησε από τη συνεργάτιδά του, δικηγόρο Γαλάτεια Μανε, να πραγματοποιήσει την αντιγραφή (χωρίς να αναφέρει ημερομηνία) και αφετέρου, για να μην γίνει «κάποιος λάθος χειρισμός», ζήτησε να διαγραφεί το προηγούμενο αντίγραφο. Θεωρούσε προφανώς πως είχε στα χέρια του ένα πιστό αντίγραφο της λίστας που του είχε παραδοθεί, συνεπώς δεν υπήρχε η ανάγκη να κρατηθεί δεύτερο αντίγραφο.

Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι άνοιξε τα αρχεία και έκανε αντίγραφο προκειμένου να αποκτήσει εικόνα του περιεχομένου τους και να ενημερώσει επαρκώς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που έγινε στα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου του 2011.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ιδιαίτερα σημαντική για το νομικό σκέλος της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ είναι η παραδοχή του Ιωάννη Διώτη για την καταστροφή του υλικού που παρέλαβε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχουν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που αλλοίωσε τη λίστα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς συνέκριναν τη νέα λίστα που ήρθε από τη Γαλλία με ένα στικ που δημιούργησε ο Ιωάννης Διώτης και μάλιστα μετά την αποχώρηση του Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα κι αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αφαιρέσει τα τρία ονόματα των συγγενών του κατά τη μετατροπή της λίστας Λαγκάρντ από cd σε usb, αυτή τη στιγμή η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο, ενώ πλέον ο δημιουργός του στικ Διώτης κι ο κομιστής του στικ Βενιζέλος θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έκαναν καμία παρέμβαση στη λίστα.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα διερευνήσει μια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολισμένη μονάχα στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου, όταν ακόμα υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Σκεφθείτε μόνο ότι πλέον έχει χαθεί τόσο το αρχικό cd που έφτασε από τη Γαλλία, όσο και το αντίγραφο που δημιούργησε ο Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στον Διώτη...
Από το Blogger.