Header Ads

Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή του Παπακωνσταντίνου

«Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μία τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου».

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που - όπως όλα δείχνουν - χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον των αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να αποκρούσει τις ποινικές ευθύνες που του αποδίδονται σχετικά με την αλλοίωση της επίμαχης λίστας.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο αρνείται ότι εκείνος έβαλε το... χέρι του διαγράφοντας τα αρχεία που αφορούν σε συγγενικά του πρόσωπα αλλά σε μια προσπάθεια αντιστροφής ρόλων θέτει το ερώτημα «γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».
Οταν μάλιστα πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της πρότασης για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που κάνει ευθέως λόγο για «ενδείξεις ενοχής» συνδέοντας το κίνητρό του με τους «δεσμούς αίματος» των κατόχων των διαγραμμένων ηλεκτρονικών αρχείων, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για προσπάθεια κατασκευής ενόχου.

«ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΙΝΗΤΡΟ». «Δεν έχω καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατ' εξοχήν εμένα, καθώς πρόκειται για μία αλλοίωση που δεν είχα κανένα κίνητρο να κάνω » ήταν η απάντησή του.
Ο πρώην υπουργός θέτει εαυτόν στη διάθεση της Βουλής, «η οποία οφείλει να κάνει άμεσα τα πάντα για να ερευνήσει αυτή τη σκευωρία», όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση που έχει πλέον για τον ίδιο όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές προεκτάσεις.
Διαμηνύει δε προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».

ΤΑ ΝΕΑ
Από το Blogger.