Header Ads

Επίσκεψη της Ευγενίας Ουζουνίδου στην Πτολεμαΐδα

Την Πτολεμαΐδα επισκέφτηκε την Κυριακή 20-01-2013 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης κ. Ουζουνίδου Ευγενία, όπου έχε συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων.

Συγκεκριμένα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Εορδαίας η κ. Ουζουνίδου συνάντησε εκπροσώπους του Σωματείου Μονίμων Υπαλλήλων Πυροσβεστών Δ. Μακεδονίας, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου και αναφέρθηκαν στο Οργανόγραμμα που προτείνουν για την αναβάθμιση του Σώματος, τα κύρια σημεία του οποίου ανέπτυξαν, και ζήτησαν από την κ. Ουζουνίδου να συμβάλει και αυτή και το κόμμα της, ως αξιωματική αντιπολίτευση και μελλοντικά ως κυβέρνηση, προς την κατεύθυνση της υλοποίησής του. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου προτείνουν:

Ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης της Υπηρεσίας τα Τμήματα της Δ. Μακεδονίας να γίνουν Σταθμοί Β’ βαθμού , ενώ το τμήμα της Κοζάνης Α’ Βαθμού, πρόταση που, αν υλοποιηθεί, θα σημάνει σχεδόν διπλάσια αύξηση του αριθμού των μονίμων υπαλλήλων και συνακόλουθα αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σώματος και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σημείωσαν ακόμη ότι με τον υπάρχοντα μικρό αριθμό των μονίμων υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν ούτε δύο ταυτόχρονα περιστατικά, όταν απέχουν μάλιστα χιλιομετρικά.
Στην επέκταση των πόλεων που σχεδιάζεται να ληφθεί μέριμνα για την παραχώρηση οικοπέδων από τους Δήμους , προκειμένου να γίνουν οι υποδομές με όρους αναγκαίους για την αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας.
Για την πόλη της Πτολεμαΐδας , ειδικότερα, πρότειναν τη δημιουργία Πυροσβεστικού Πάρκου –μάλιστα υπέδειξαν και χώρους/τοποθεσίες της πόλης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό- με υπηρεσίες εκπαίδευσης των υπαλλήλων και ενημέρωσης των πολιτών, πρόταση που θα αναβαθμίσει γενικότερα και την περιοχή.

Η κ. Ουζουνίδου έκρινε ότι οι παραπάνω προτάσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών που αυτό παρέχει στους πολίτες και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την προώθησή τους.

Στη συνέχεια η βουλευτής επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση, τα Γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πτολεμαΐδας, όπου οι εκπρόσωποί του εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις επιπρόσθετες δυσκολίες που αναμένονται γι’ αυτούς από τη συγχώνευση της Ογκολογικής Μονάδας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με την Παθολογική Κλινική. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην απουσία ψυχολόγου για την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη των καρκινοπαθών, στην απουσία ειδικού Παθολογοανατομικού γιατρού στη Μονάδα και στην οικονομική επιβάρυνση των Ταμείων, των ασθενών και των συνοδών τους σε περίπτωση υπολειτουργίας της μονάδας από την ένταξή της στην Παθολογική Κλινική ή και του κλεισίματος που φοβούνται ότι θα επέλθει σταδιακά από τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα στην περιοχή. Επέρριψαν μάλιστα ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου που προχωρεί σ’ αυτήν την κίνηση ,προκειμένου να καλύψει τις εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής με τους γιατρούς της Ογκολογικής μονάδας λόγω της έλλειψης γιατρών Παθολόγων.

Η κ. Ουζουνίδου συμμερίστηκε τις ανησυχίες των καρκινοπαθών για την ενδεχόμενη υποβάθμιση τόσο της συγκεκριμένης Μονάδας όσο και του Νοσοκομείου αλλά και του τομέα της Υγείας γενικότερα και ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι την Πέμπτη το πρωί θα γίνει στη Βουλή Επερώτηση με παρουσία του Υπουργού Υγείας όπου θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματά τους και να προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Σημείωσε, τέλος, με έμφαση ότι η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσης για γιατρό Ογκολόγο Επιμελητή Α’, προκειμένου να είναι δυνατή η μετατροπή της Μονάδας σε αυτοτελές Τμήμα, και φυσικά στην άμεση πρόσληψη Παθολόγων για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής .



Από το Γραφείο της κ. Ουζουνίδου Ευγενίας.
Από το Blogger.