Header Ads

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα έρευνα για τον ορειβάτη

Η περιοχή της επιχείρησης
Κανένα ίχνος του ορειβάτη που αγνοείται από τη Δευτέρα στο Πάπιγκο δεν εντόπισε το ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Αεροπορίας που πέταξε νωρίς σήμερα το απόγευμα πάνω από το όρος Τύμφη, όπου έπεσε ο 32χρονος.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου – στο οποίο συμμετείχε και ένας εκ των δύο φίλων του ορειβάτη που ήταν μαζί του την ημέρα του ατυχήματος - φωτογράφισε την περιοχή, ώστε από αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει συνέχεια στις έρευνες που συνεχίζονται αμείωτες από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ αναμένεται να φτάσουν τέσσερις διασώστες από την ελβετική διασωστική ομάδα «Air Zermatt», οι οποίοι, σε συνεργασία με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr), θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας. Σημειώνεται ότι τα μέλη της «Air Zermatt» έρχονται στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του 32χρονου.

Σήμερα το πρωί στην περιοχή έκανε έρευνες και ελικόπτερο ιδιώτη επιχειρηματία από τα Γιάννενα, από τις οποίες προέκυψε ένα σημαντικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, φωτογραφήθηκε σημείο στο βράχο, στο οποίο αρχικώς υπήρχε η εκτίμηση ότι εκεί βρισκόταν ο ορειβάτης. Το σημείο αυτό ελέγχθηκε από την νέα έρευνα του Super Puma, χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί σε «κορνίζες» και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να συμμετάσχουν στον νέο κύκλο ερευνών που θα ξεκινήσει από αύριο.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξη Λιάμο στο τηλέφωνο 6944 242315.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Δ., www.hrt.org.gr, μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη των ερευνών.


Από το Blogger.