Header Ads

Επιμένει η κυβέρνηση στην συνένωση της Ογκολογικής με την Παθολογική Κλινική

Δελτίο τύπου:
Απάντηση υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση της Ε. Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, για την ενσωμάτωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας


Στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ακύρωση της λειτουργικής της αυτονομίας, την υποβάθμιση του έργου της και τη διατάραξη της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας της, επέμεινε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ευγενίας Ουζουνίδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. υπουργός αναφερόμενος στο ερώτημα της Ε. Ουζουνίδου για το αν επιμένει στους απαράδεκτους σχεδιασμούς για την ενσωμάτωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, είπε ότι «η συνένωση είναι αναγκαία». Ο ίδιος περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές του τύπου ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και να υποστηρίξει το σημαντικό έργο που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής, ενώ δε δίστασε να επιτεθεί σε όσους κινητοποιούνται για να παραμείνει ανοιχτή η Μονάδα Χημειοθεραπείας, κάνοντας ακόμη και λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις. Παραδέχθηκε ότι με το θεσμό των επικουρικών γιατρών παρέμειναν 31 θέσεις άγονες, ενώ στην επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την αναγκαιότητα παροχής κινήτρων για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην Περιφέρεια και μάλιστα την τόσο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά, απάντησε πως αναλόγως του αριθμού που θα επιτρέψει το Υπ.Διοκητικής μεταρρύμισης θα υπάρξει πρόσκληση στο μέλλον. Υποσχέθηκε τέλος, σε μια βδομάδα θα βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς.

Από την πλευρά της η Ε. Ουζουνίδου υπογράμμισε πως «η συγκυβέρνηση, με την καθοδήγηση της τρόικας, συνεχίζει την απάνθρωπη πολιτική της ευημερίας των αριθμών και βάζει σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή και την Υγεία. Με την πολιτική της καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και απομόνωση τον κόσμο της Περιφέρειας». Παράλληλα τόνισε ότι «η μείωση των κλινών του Νοσοκομείου από 250 σε 200 δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ενώ η τροποποίηση του προηγούμενου Οργανισμού που προβλέπει την ενσωμάτωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην παθολογική κλινική, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τους ασθενείς- καρκινοπαθείς, ακυρώνει την λειτουργική της αυτονομία, υποβαθμίζει το έργο και διαταράσσει την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της». Ταυτόχρονα η Ε. Ουζουνίδου σημείωσε προς τον υπουργό πως «την ώρα που θα έπρεπε να προτείνετε την ίδρυση ογκολογικού τμήματος, έχοντας τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια σας και όπως προτείνουν και σας ενημέρωσαν ο Σύλλογος καρκινοπαθων Εορδαίας και Κοζάνης, εσείς σχεδιάζετε την εξόντωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας».

Παρά την επιμονή της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την αναγκαιότητα αυτονομίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας και αναβάθμισής της σε Ογκολογικό Τμήμα, την αναγκαιότητα στελέχωσης της Παθολογικής κλινικής που υπολειτουργεί και μάλιστα με μετακίνηση 2 επιμελητριών για τρίμηνο ως ο ίδιος υπουργός είχε απαντήσει σε προηγούμενη σχετική ερώτηση, ο κ. Λυκουρέντζος επέμεινε για την αναγκαιότητα συγχώνευσης.
Από το Blogger.