Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Απόδειξη της ανευθυνότητας και αδιαλλαξίας της κυβέρνησης

Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Επιστολή προς το Τοπικό Συμβούλιο κοινότητας Μαυροδεντρίου Δήμου Κοζάνης έστειλε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με την οποία δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης για τη μη δημιουργία κέντρου μεταναστών και την απαίτηση για την επαναλειτουργία του 523 ΤΠΖ.

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ το Τοπικό Συμβούλιο κοινότητας Μαυροδεντρίου Δήμου Κοζάνης
ΘΕΜΑ: «Στηρίζουμε την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης για τη μη δημιουργία κέντρου μεταναστών και την απαίτηση για την επαναλειτουργία του 523 ΤΠΖ»

Το ζήτημα της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών είναι μια απόδειξη της ανευθυνότητας και αδιαλλαξίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών Βουλευτών. Χωρίς να ερωτηθεί επίσημα η τοπική κοινωνία προχωρούν σε σχεδιασμό της δημιουργίας αυτού του κέντρου στο Μαυροδέντρι Κοζάνης. Από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία διαφωνεί μέσω των αρμόδιων οργάνων αυτής, η απόφαση της πρέπει να γίνει σεβαστή από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.
Τα αντικειμενικά προβλήματα που αναφέρει η τοπική κοινότητα Μαυροδεντρίου αποτελούν σοβαρούς παράγοντες για την μη δημιουργία του. Το στρατόπεδο αυτό αποτελούσε επί δεκαετίες κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και η κυβέρνηση θέλει να το μετατρέψει σε μια φυλακή ανθρώπων που βασανίζονται από την ανεπαρκή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ουσιαστικά, δεν επιλύει προβλήματα αλλά προσπαθεί να τα μεταφέρει από την Αθήνα στην Περιφέρεια. Η περιοχή στερείται υποδομών και αστυνομικής δύναμης για να φυλαχθεί.
Στηρίζουμε την απόφαση των κατοίκων σας ως προς την μη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών, όπως επίσης και τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου 523ΤΠΖ ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει αντίθετα σχέδια με την βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι καταδικαστέα.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρισκόμαστε δίπλα σας και θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημα σας να αποφασίσετε για το μέλλον της περιοχής σας.

Αθήνα, 21/01/2013

Μακρή Ραχήλ
Από το Blogger.