Header Ads

Απάντηση Κουκουλόπουλου στο kozan.gr

Επιστολή του βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, προς το kozan.gr: Σε χθεσινή σας καταχώρηση υπό τον τίτλο «Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζητεί – σήμερα – την ενίσχυση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, ενώ είχε ψηφίσει το Νόμο 3996(ΦΕΚ 170 Α’), ο οποίος το καταργούσε», αναφέρεστε στην προσπάθεια που γίνεται από εμένα, με την ιδιότητα μου ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης, έτσι ώστε να παραμείνει το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, και σχολιάζοντας την καταλήγετε ως εξής: «Τώρα που ξεκίνησε ένας νέος κύκλος επί του θέματος, ενόψει του δεύτερου τροποποιημένου σχεδίου, καλό είναι οι πολίτες – και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι – να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους».

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι θα πρέπει πραγματικά ΟΛΟΙ, κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, να γνωρίζουν ΟΛΕΣ τις παραμέτρους και γι΄ αυτό θα πρέπει να προσθέσω ορισμένα κρίσιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τόσο εσάς, όσο και τους αναγνώστες σας.

Το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας συστάθηκε με βάση το Π.Δ. 136/99 και όντως επρόκειτο να καταργηθεί με βάση το Ν.3996, τον οποίο βεβαίως ψήφισα. Για να συμβεί όμως αυτό (κατάργηση του συγκεκριμένου Γραφείου αλλά και άλλων) θα έπρεπε να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο βεβαίως δεν εκδόθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

Και δεν εκδόθηκε διότι, εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε ο Ν. 4024, ο οποίος, προβλέπει (σ. σ. τα αναφέρω συνοπτικά):

1. Κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στο Δημόσιο τομέα

2. Μείωση των οργανικών Μονάδων του Δημοσίου κατά 30%, και

3. Διαμόρφωση της τελικής δομής των υπηρεσιών του Δημοσίου μετά από αξιολόγηση.

Και εδώ λοιπόν τα πράγματα έρχονται και ξεκαθαρίζουν, καθώς εμφανίζονται πλέον ΟΛΕΣ οι παράμετροι. Διότι ο Ν. 4024, και ειδικά η πρόβλεψη για τη «Διαμόρφωση της τελικής δομής των υπηρεσιών του Δημοσίου μετά από αξιολόγηση», μας δίνει τη δυνατότητα όχι απλώς να διατηρήσουμε το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας, αλλά και να το ενισχύσουμε περαιτέρω.

Για να σας το θέσω λοιπόν πολύ απλά, ο Ν.3996 έβαλε ένα γενικό πλαίσιο για την Αναμόρφωση του Σώματος των Επιθεωρητών Εργασίας και ο Ν. 4024 μας έδωσε τη δυνατότητα, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε Γραφεία Επιθεωρητών Εργασίας που έχουν οπωσδήποτε λόγο ύπαρξης, με βάση τα πραγματικά στοιχεία. Και το Γραφείο της Πτολεμαΐδας είναι ένα απ΄ αυτά. Γι΄ αυτό και λειτούργησα αναλόγως.

Έχοντας, λοιπόν, τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια μου, τα παρουσίασα στις υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, έτσι ώστε αφενός να πιστοποιηθεί (σ. σ. με βάση αδιάσειστα και πραγματικά στοιχεία και με τη λογική της εξυπηρέτησης πραγματικών αναγκών) η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Γραφείου Πτολεμαΐδας και αφετέρου να ενισχυθεί και με το απαραίτητο προσωπικό για να παίξει σωστά και απρόσκοπτα το ρόλο του.

Αυτές είναι λοιπόν όλες οι παράμετροι, τις οποίες δεν έκρινα σκόπιμο να αναφέρω στην πρώτη μου ανακοίνωση, αλλά μια και ενδιαφερθήκατε καλό είναι να τις γνωρίζετε και εσείς και, πάνω απ΄ όλα, οι αναγνώστες σας.

Πάρις Κουκουλόπουλος
Από το Blogger.