Header Ads

Τι συμφωνήθηκε για τα ΚΕΠΑ

Στις 7 Ιανουαρίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους κ. Κουκουλόπουλο, Κουτρουμάνη, Πρωτόπαπα και τον εισηγητή του τομέα υγείας κ. Κεδίκογλου, με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο στα γραφεία του οργανισμού.

Κύριο θέμα συζήτησης ο θεσμός των ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας). Ως γνωστόν, τα ΚΕ.Π.Α., τα οποία λειτούργησαν μετά τον νόμο 3863/10, αποτέλεσαν μια τομή, καθώς επέβαλαν ορθολογισμό και διαφάνεια στο σύστημα. Παρουσιάζουν όμως αυτή τη στιγμή μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές της νησιωτικής και της Βορείου Ελλάδας, καθώς εκκρεμούν περίπου 59.000 αιτήματα, ανεβάζοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής για τους ασφαλισμένους. Ας σημειωθεί ότι από αυτές τις 59.000 οι 45.000 αφορούν τις ειδικότητες της ψυχιατρικής, της νευρολογίας και της καρδιολογίας.

Με βάση τα παραπάνω:

Α. Συμφωνήθηκε να επισπευτεί η διαδικασία πρόσληψης 400 ιατρών, κυρίως των ως άνω ειδικοτήτων, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά στα ΚΕ.Π.Α.

Β. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν τροπολογία προς ψήφιση, με την οποία, μέχρι να ενταχθούν οι ιατροί στο σύστημα και να ομαλοποιηθεί οριστικά η κατάσταση, για τις περιπτώσεις που έχουμε λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και σημειώνεται καθυστέρηση στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου, θα χορηγείται κανονικά η σύνταξή του έως ότου κριθεί.

Γ. Θα ζητηθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, τα κενά σε ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, να καλύπτονται κατά προτεραιότητα και

Δ. Ζητήθηκε επίσης να επικαιροποιηθεί και να διευρυνθεί ο κατάλογος για τις χρόνιες ασθένειες που δεν χρειάζεται επανεξέταση έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο ασφαλισμένος πηγαίνοντας ξανά και ξανά σε επιτροπές πιστοποίησης της αναπηρίας του.
Από το Blogger.