Header Ads

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στόχος των εργαζομένων είναι η διασφάλιση του θεσμού των ΣΣΕ και των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν βάναυσα καταπατηθεί.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο όπως και το δικαίωμα στην εργασία.

Kυβέρνηση και τρόικα με τις μνημονιακές πολιτικές τους εκτινάσσουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη ενώ παράλληλα αναγκάζουν αυτούς που εργάζονται να ζουν με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους διολισθαίνοντας στον αντιδημοκρατικό δρόμο της επίταξης των μέσων και της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό, θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική και δικαστική ασυλία των φοροφυγάδων, των φοροκλεπτών και όλων εκείνων που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις. Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μια ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη θα αποτύχει, γιατί οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι οι μόνοι που σίγουρα δεν ευθύνονται για την κρίση και το χρέος είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.

Ναι στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Γραφείο Τύπου
Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης
Από το Blogger.