Header Ads

Ο Γαλάτης Αστερίξ στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (βίντεο)

Τα 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο κοινό της Κοζάνης γιορτάζει φέτος η παιδική – εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, ανεβάζοντας μια σειρά από κόμικς, που εδώ και 40 περίπου χρόνια αγαπήθηκαν από πολλές γενιές. Τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ.

Παρά την ευρύτατη διάδοση του κόμικ, ο Αστερίξ έγινε διάσημος, κυρίως από τις τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Για τη δική μας παράσταση επιλέξαμε την ελεύθερη διασκευή του τεύχους «Οβελίξ και ΣΙΑ», ενσωματώνοντας στο σενάριο και άλλες στιγμές από άλλα τεύχη. Ως τίτλος στο έργο μας δόθηκε «Ο Αστερίξ και το χρέος». Ο Καίσαρας αδυνατώντας να νικήσει τους ανυπότακτους Γαλάτες και το μαγικό του φίλτρο, προσπαθεί να τους υποτάξει με οικονομικούς όρους. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι περιπέτειες του Αστερίξ εμφανίζονται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.

Αστερίξ είναι ο τίτλος ενός κόμικ των Ρενέ Γκοσινί σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσα). Η ονομασία του προέρχεται από το βασικό χαρακτήρα της σειράς. Η σειρά ξεκίνησε το 1959, με την ιστορία που είχε τίτλο «Αστερίξ ο Γαλάτης» και γράφτηκε στα Γαλλικά. Μετά τον θάνατο του Γκοσινί (1977), ο Ουντερζό συνεχίζει για πολλά χρόνια τις ιστορίες με τους κατοίκους του Γαλατικού Χωριού που αντιστέκονται στους Ρωμαίους. Οι άλλοι βασικοί ήρωες του κόμικ είναι ο Οβελίξ, ο αγαθός φίλος του Αστερίξ, που διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις και ο Πανοραμίξ, ο δρυΐδης του χωριού, εκείνος που γνωρίζει την συνταγή του μαγικού φίλτρου, που προσδίνει απίστευτη δύναμη σ’ όποιον το λάβει. Όλα διαδραματίζονται την εποχή της παντοκρατορίας της Ρώμης, τότε που ο Καίσαρας είχε καταλάβει τη Γαλατία.



Δείτε το βίντεο:

Ο Γαλάτης Αστερίξ στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης from Dimos Kozanis on Vimeo.
Από το Blogger.