Header Ads

Παπακωνσταντίνου: «Με ενδιαφέρει να είναι καθαρό το όνομα μου»

"Δεν αλλοίωσα απολύτως τίποτα. Θα ήταν παράλογο και βλακώδες. Δεν θα το έκανα με τέτοιο τρόπο που να με ενοχοποιεί τόσο εξόφθαλμα", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφού εξιστόρησε λεπτομερώς τις κινήσεις αναφορικά με τη λίστα από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι την απομάκρυνση του από το ΥΠΟΙΚ.

Και πρόσθεσε: "Είναι φανερό ότι κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο. Ο άνθρωπος στον οποίο θα χρεώσουν όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Την οργή του κόσμου για τις δυσκολίες που περνάει".

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι "τη διαγραφή των τριών και μόνον ονομάτων των συγγενών μου, την έμαθα την ίδια ημέρα που το έμαθε όλος ο κόσμος, δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου 2012".

"Ούτε περιουσία έκανα με την πολιτική, ούτε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχω, ούτε off shore εταιρείες. Έχω μόνο δάνεια. Πόσοι από αυτούς που με εκτέλεσαν δημοσίως με συνοπτικές διαδικασίες, μπορούν να πουν το ίδιο;" αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι "τον Οκτώβριο του 2010 έφθασαν τα στοιχεία σε ψηφιακό δίσκο. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο και τη φύλαξη του αρχικού CD χωρίς να διευκρινίσω τι περιέχει".





Και συνέχισε: "Τέλη Ιανουαρίου 2011 ζήτησα από την ελβετή ομόλογό μου τη διαβίβαση πληροφοριών για το σύνολο των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία. Η σχετική διαπραγμάτευση είναι ακόμα σε εξέλιξη και είναι αυτονόητο ότι με δέσμευε σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του υλικού από Γαλλία".

"Δεν έχασα το CD, το έδωσα στη γραμματεία μου για φύλαξη και δεν γνωρίζει που βρίσκεται τώρα", συνεχίζοντας: "Σε τι εμποδίζει την αξιοποίηση του CD ή μη πρωτοκόλλησή του; Έπραξα ό,τι καλύτερο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με άλλες χώρες".

Επ' αυτού τόνισε ότι σε περίπτωση επισημοποίησης του εγγράφου υπήρχαν κίνδυνοι διαρροών.

"Είναι προφανές ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του υλικού. Στη δική μου αντίληψη μεγαλύτερη σημασία είχαν οι πληροφορίες τις οποίες και διαβίβασα αρμοδίως και όχι το μέσο αποθήκευσης", είπε και συμπλήρωσε εμφατικά: "Δεν έσβησα συγγενικά μου πρόσωπα, δεν είχα λόγο να το κάνω. Οι καταθέσεις των συγγενών μου ήταν δικαιολογημένες".

Και επ' αυτού επισήμανε ότι πρόκειται για "προσπάθεια ενοχοποίησής μου η διαγραφή των ονομάτων των συγγενών μου".

"Το επίμαχο USB δεν ήταν αυτό που παρέδωσα, αλλά ένα άλλο που δημιουργήθηκε ένα μήνα αφού είχα αποχωρήσει από το ΥΠΟΙΚ. Ποιες είναι λοιπόν οι ενδείξεις ότι εμπλέκομαι;", διερωτήθηκε για να προσθέσει: "Εύχομαι να μη ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου αυτό που ζω εγώ τον τελευταίο καιρό και η οικογένειά μου, κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο να φορτωθώ όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Υπάρχει προσπάθεια πολιτικής και ποινικής ενοχοποίησής μου".

"Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα και αν δεν το είχα πράξει δεν θα ήμουν εδώ να δίνω εξηγήσεις. Δεν ζημίωσα το Δημόσιο, δεν έκανα λαθροχειρία", είπε, υπογραμμίζοντας: "Δεν με ενδιαφέρουν οι παραγραφές, με ενδιαφέρει να είναι καθαρό το όνομά μου".

"Δεν είμαι απλά αθώος. Είμαι το αντικείμενο μιας εξόφθαλμης και χοντροκομμένης ενοχοποίησης", κατέληξε.
Από το Blogger.