Header Ads

Συγκέντρωση & πορεία αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες στην Κοζάνη

Από το antifakozanis.squat.gr
«Συγκέντρωση-μικροφωνική και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Κοζάνης. Η συγκέντρωση έγινε στο σημείο του κεντρικού πεζόδρομου, όπου τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, παρέα φοιτητών δέχτηκε αστυνομική επίθεση με αποτέλεσμα 6 άτομα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες με βάση κατασκευασμένες καταθέσεις αστυνομικών. Η δίκη των παιδιών (που ήταν να γίνει σήμερα) πήρε αναβολή για την επόμενη Πέμπτη 31 Γενάρη. Οι κατηγορίες για τους πέντε είναι “αντίσταση” και για τον έκτο “απειλή”.


Κατά την διάρκεια της παρέμβασης-μικροφωνικής μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα. Υπήρχε επίσης κείμενο και πανό για τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα Μ.Μ.Μ. της Αθήνας. Με το πέρας της παρέμβασης, κατά τις 8:30, ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση πολιτικών ομάδων για τους εργαζόμενους στο Μετρό της Αθήνας.



Κείμενο από τους έξι φοιτητές συλληφθέντες-αλληλέγγυους-αλληλέγγυες
Την Τρίτη 23/01 και καθώς παραγγείλαμενα φάμε σε ένα σουβλατζίδικο στο κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης μας πλησίασαν δυο μπάτσοι και ασφαλίτες ζητώντας τα στοιχεία μας και στη συνέχεια να τους ακολουθήσουμε στο τμήμα γιατί ήμασταν ‘’υποτίθεται’’ ύποπτοι για ένα κάδο που είχε πάρει φωτιά. Ενώ τους δώσαμε τα στοιχεία μας και δεχτήκαμε να τους ακολουθήσουμε στο τμήμα ,και το μόνο που ζητήσαμε ήταν να πάρουμε τα φαγητά τα οποία είχαμε ήδη πληρώσει, οι ασφαλίτες ήταν τσαμπουκαλεμένοι και έκαναν ειρωνικά σχόλια προς τα πρόσωπα μας. Κάποια στιγμή ένας από τη παρέα επέστρεψε το ειρωνικό σχόλιο του ασφαλίτη. Στο δευτερόλεπτο ένας άλλος ασφαλίτης που καθόταν από πίσω του τον έπιασε ύπουλα από το λαιμό και επιχείρησε να του βάλει χειροπέδες. Οι υπόλοιποι από τη παρέα διαμαρτυρήθηκαν λεκτικά, φωνάζοντας “τι είναι αυτά που κάνετε!” και άλλα παρόμοια, αυτό που ακολούθησε ήταν επίθεση με κλοτσιές μπουνιές και γκλόμπ σε όποιον ήταν παρόν και άνοιξε το στόμα του να μιλήσει. Σε λίγα λεπτά ο πεζόδρομος είχε γεμίσει από μπάτσους και ασφαλίτες. Ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις ακόμα και σε περαστικό. Τι έγινε τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση που κρατηθήκαμε και την επόμενη στα δικαστήρια; Τρομοκρατία από μπάτσους και το διοικητή τους, φασιστικά, ρατσιστικά σχόλια, διανοητικά παιχνίδια, διαστρέβλωση της πραγματικότητας κ.α. Το χειρότερο όλων η αίτηση απέλασης για 2 από τα 6 παιδία , μετανάστες δεύτερης γενιάς οι οποίοι είναι φοιτητές ο ένας στο Πανεπιστήμιο και ο άλλος στο Α.ΤΕ.Ι. Κοζάνης. Ζώντας τα τελευταία 20 χρόνια στην Αθήνα και χωρίς άλλη κατηγορία ποτέ, αυτή τη στιγμή βιώνουν την τρομοκρατία χωρίς λόγο.

Μας ήρθε από το πουθενά αυτό το συμβάν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Μοιάζαμε σα να έχουμε κάτιπάνω μας που σιχαίνεται το κράτος και ο κάθε μπάτσος. Αξιοπρέπειααλληλεγγύηαντίδραση… Παρακολουθούμε το κράτος να εισβάλει σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, να βγάζει παράνομες εργατικές απεργίες, να καταργεί πανεπιστήμια άσυλα, να προσπαθεί να ισοπεδώσει ότι αντιστέκεται. Ακόμα ένα περιστατικό κατάχρησης εξουσίας και αστυνομικής βίας. Μια μέρα μετά στο ηράκλειο Κρήτης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, επιχειρούν να δολοφονήσουν 2 νεαρά άτομα 16 και 19 ετών, που επέβαιναν σε μηχανάκι επειδή δεν σταμάτησαν σε σήμα τους, κλωτσώντας τους το μηχανάκι και ωθώντας τους σε κενό μεγάλου ύψους. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μια εβδομάδα πριν αθωώθηκαν 6 από τους 8 μπάτσους οι όποιοι είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι τελικής πτώσεως το κύπριο φοιτητή στέλνοντας τον στην εντατική, η γνωστή υπόθεση της ζαρντινιέρας. Όσο για μας τη στιγμή της εισόδου μας στην αίθουσα του δικαστηρίου μια φίλη μας πλησιάζει και μας λέει ότι ο συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος είναι ακόμα έξω από τα δικαστήρια. Η καρδία μας ήρθε στη θέση της, οι φρίκες μας εξαφανίστηκαν και το σώμα μας ξανά ζεστάθηκε. Γιατί όλη αυτή η στήριξη από τον κόσμο και πολλές πόλεις είναι δυνατότερη από όλη τη σαπίλα του κράτους.

Γιατί το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!»
Από το Blogger.