Header Ads

Φωτογραφίες από την κοπή της Βασιλόπιτας της Θρακικής Εστίας Εορδαίας

Στην πρώτη εκδήλωση του 2013, η Θρακική Εστία Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.), έκοψε την Βασιλόπιτα, της νέας χρονιάς, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, στην καφετέρια Splendor στην Πτολεμαΐδα. Το συγκεκριμένο μαγαζί, με την άψογη εξυπηρέτηση, μάλλον θα πρέπει να κάνει μια προέκταση, για τις εκδηλώσεις της Θ.Ε.Ε., όπου πλέον γίνεται το αδιαχώρητο.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου, έφτασαν από νωρίς, απολαμβάνοντας τον καφέ και ανταλλάσσοντας χαμόγελα, αγκαλιές και ευχές!

Ο Πρόεδρος της Θ.Ε.Ε. κ. Λιβέριος Πασχαλίδης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ελπιδοφόρα για όλους, με δύναμη, αντλώντας κουράγιο από την παράδοση. Ο κ. Πασχαλίδης έκανε την ανασκόπηση της χρονιάς, που πέρασε και τόνισε τους στόχους της νέας. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτείας, επεσήμανε την ανάγκη της Θ.Ε.Ε. για νέα στέγη. Με την άδεια του Δήμου Εορδαίας, να παραχωρηθεί ένα ήδη υπάρχον κτίριο, το οποίο θα στεγάσει όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου.


Οι εκπρόσωποι της πολιτείας, μαζί με τις ευχές τους, έδωσαν και την υπόσχεση, να προσπαθήσουν, να ικανοποιήσουν το μακροχρόνιο αίτημα της Θ.Ε.Ε.
Με την συμπλήρωση 90 χρόνων προσφυγιάς, ο Πρόεδρος της Θ.Ε.Ε., χάρισε στον Ιερέα του Αγίου Στεφάνου Πατέρα Αθανάσιο Καμπούρη, μια εικόνα, πιστό αντίγραφο, του Αγίου Στεφάνου. Την εικόνα, που έφεραν μαζί τους, οι πρόσφυγες πρώτης γενιάς από την Ανατολική Θράκη και για τους οποίους έγινε επιμνημόσυνη δέηση.


Ο Ιεράς του Αγίου Στεφάνου, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Διοικητικού Συμβουλίου, από την οποία προέκυψαν δύο τυχεροί, ο βοηθός ταμία κ. Σαράντης Τσαρελάκης και η οργανωτικός γραμματέας κ. Πόπη Φρυδά.

Η γενική γραμματέας της Θ.Ε.Ε κ Μαριάννα Λεμονή, ανακοίνωσε τα ονόματα των 17 παιδιών, μελών του συλλόγου, που πέρασαν σε Τεχνολογικά και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα οποία βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.


Από την Βασιλόπιτα που μοιράστηκε στο πλήθος, τυχερή ήταν η 9χρονη Χρύσα Σπυρίδου, η οποία μαζί με το «φλουρί», πήρε το βιβλίο του συγγραφέα Ηλία Κίτσου «Ποιοι είστε εσείς; Μνήμες από το Αγιασματάκι Ανατολικής Θράκης» και το βιβλίο συνταγών μαγειρικής της Θ.Ε.Ε. Χρήσιμα δώρα για την Χρύσα, για να ξεκινήσει το διάβασμα και το θρακιώτικο μαγείρεμα!!

Η χρονιά, για την Θρακική Εστία Εορδαίας, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, είθε να συνεχίσει, την ανοδική της πορεία.
Καλή χρονιά σε όλους, με δύναμη και υγεία.

Για το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας
Νατάσσα Ν. Παύλου
Από το Blogger.