Header Ads

«Χωριό του Αη Βασίλη» στην Πτολεμαΐδα

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 στα γραφεία της. Κ.Ε. Δ.Ε στην Πτολεμαΐδα, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε. Δ.Ε ύστερα από την 386/26-09-2012 πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη του Δ .Σ., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣ Α 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερησίας διάταξης : Προγραμματισμός εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2012 (Απόφ. 25/2012). Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω επτά (7) μέλη:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Κεσκερίδης Χρήστος
2. Τσολακίδης Ισαάκ
3. Ουζουνίδης Βασίλειος
4. Σίσιος Μιχαήλ
5. Λάτσιου-Μελανοφρύδου Αναστασία
6. Γιανώτα Αναστασία
7. Βάνης Κων/νος

Επί του θέματος ο κ. Πρόεδρος ανέφερε τα παρακάτω : Το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕΔΕ μπορεί να οργανώσει εκδηλώσεις για την περίοδο των εορτών του τέλους του έτους (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2012-2013) με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για την ψυχαγωγία κυρίως των παιδιών και την πρόταση μιας διεξόδου για τους γονείς που στην περίοδο των σχολικών διακοπών να έχουν μια εναλλακτική λύση για τα παιδιά που ούτως ή άλλως ζητούν να διασκεδάσουν σε ένα χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό προτείνω να «στήσουμε», με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και δωρεάν για τα παιδιά, ένα είδος «Χωριού του Αη-Βασίλη», στον υπαίθριο χώρο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Άνω Πόλης, με καρουζέλ, τραινάκι και άλλα ομοειδή καθώς και περίπτερα υποδοχής των παιδιών για διήγηση παραμυθιών, αποστολή καρτών στον Αη-Βασίλη, μακιγιάζ και ξωτικά τα οποία θα αναλάβει η δασκάλα του ;ΗΠΑΙΘΕ κα Μ Μαυρίδου με τη βοήθεια εθελοντών. Για τους επαγγελματίες που θα εγκαταστήσουν τα ομοειδή με το καρουζέλ (π.χ. τραινάκι, κλπ), θα ενημερώσουμε τους υπάρχοντες στην περιοχή επαγγελματίες και θα ζητήσουμε πλειοδοτικά, τιμές ενοικίασης του χώρου και ελαχιστοποίησης του εισιτηρίου για τα παιδιά. Παράλληλα, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το όλο πρόγραμμα με χορωδίες, διάκοσμο και ίσως δωράκια για τα παιδιά από επαγγελματίες ειδών ζαχαροπλαστικής. Επίσης, σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, να προγραμματίσουμε ειδικά χάπενιγκς (στολισμός εμπορικών δρόμων, διοργάνωση του παιχνιδιού του «Χαμένου Θησαυρού» στο εμπορικό κέντρο της πόλης, συμμετοχή των «Κοτζαμάνηδων» των Ποντιακών Συλλόγων, περίπτερα για χριστουγεννιάτικα εδέσματα και κεράσματα από άλλους Συλλόγους κλπ.

Μετά από διαλογική συζήτηση επί της εισήγησης του Προέδρου, τα μέλη του Δ.Σ.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

Να οργανώσει η ΚΕ ΔΕ στο χώρο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Άνω Πόλης για την περίοδο των εορτών το «Χωριό του Αη Βασίλη» με ξύλινα περίπτερα υποδοχής των παιδιών και στον αύλειο χώρο, αφού βρει πλειοδότη επαγγελματία, να εγκαταστήσει, έναντι ενοικίου, καρουζέλ και τραινάκι με χαμηλότερο δυνατό εισιτήριο. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και με τη συμβολή της υπεύθυνης του ΗΠΑΙΘΕ και ίσως εθελοντών, να ετοιμαστούν διάφορες εκδηλώσεις για τα παιδιά. Για τα παραπάνω εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, να δεχτεί προσφορές από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να ορίσει τον πλειοδότη εκδίδοντας σχετική απόφαση.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 25.
Από το Blogger.