Header Ads

Τι θα κάνει η ΔΕΗ με το χαράτσι

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας έστειλε το βράδυ της Δευτέρας επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ, ζητώντας από την επιχείρηση να εξακολουθήσει να εισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα, Τρίτη, στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

«Το τέλος παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ», ξεκαθάρισαν σήμερα, Τρίτη, αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης.

Ήδη, η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος μη σύνομη.

Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα, Τρίτη, στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο, έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους.

Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη παρέμβαση Στουρνάρα

Για «απαράδεκτη παρέμβαση» του υπουργού Οικονομικών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Στουρνάρα στο θέμα της είσπραξης του "χαρατσιού" από τη ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, ούτε σε νόμους. Θα επιχειρήσει να τα "κάνει όλα", προκειμένου να εξοντώσει οικονομικά τον κόσμο της εργασίας ώστε να τον ρίξει εξαθλιωμένο στα δίχτυα της άγριας εκμετάλλευσης και του μαύρου εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Απέναντί του, όμως, θα βρει το κίνημα των πολιτών που θα επιβάλλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών, άδικων και βάρβαρων χαρατσιών», προστίθεται.

Newsroom ΔΟΛ
Από το Blogger.