Header Ads

Μπράβο στην Ραχήλ Μακρή γι αυτή την επιστολή

Ακολουθεί ερώτηση της Ραχήλ Μακρή προς τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΘΕΜΑ: «Σύγκλιση της Επιτροπής Παρακολούθησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα των προβλημάτων των ΚΕΠΑ»

Κύριε Πρόεδρε,
Χιλιάδες άτομα με αναπηρία ταλαιπωρούνται από την εγκληματικές ενέργειες και χειρισμούς της Κυβέρνησης. Περίπου 63.000 έλληνες με αναπηρία περιμένουν τουλάχιστον 7 μήνες μέχρι τα ΚΕΠΑ να εγκρίνουν τις αιτήσεις τους, διάστημα κατά το οποίο στερούνται της σύνταξής τους και μένουν ανασφάλιστοι.
Σωρεία διαμαρτυριών δέχομαι ως Βουλευτής στο γραφείο μου από την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα με εκκλήσεις για την επίλυση του προβλήματος, καθώς αφορά και οικογένειες που οι άνεργοι γονείς παιδιών με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, που χρήζουν θεραπείες τις οποίες οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν και έχουν φτάσει στο σημείο να τις στερούν από τα παιδιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ίδια τους η ζωή.

Μετά από επίσκεψή μου στο ΕΟΠΥΥ και σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρό του σχετικά με το θέμα, πληροφορήθηκα ότι με τον νέο κανονισμό εμπλέκονται τόσο η υπηρεσία του ΙΚΑ αναπηρίας όσο και ο ΕΟΠΥΥ ,γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την εξεύρεση της λύσης.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Αυτή η μέρα ορίστηκε από τον ΟΗΕ με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Γι αυτό τον λόγο σας καλώ να καλέσετε άμεσα την επιτροπή παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και να καλέσετε τους αρμοδίους Υπουργούς, τους Διοικητές του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, τους διοικητικούς υπεύθυνους των οργανισμών καθώς και την εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό και να ενημερωθούν τόσο οι Βουλευτές όσο και οι Έλληνες πολίτες για τις προτάσεις, τις λύσεις και το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην απάνθρωπη μεταχείριση των συνανθρώπων μας.

Ακόμη καλώ όλους τους συμμετέχοντες Βουλευτές της συγκεκριμένης συνεδρίασης να προσφέρουν την αμοιβή της συνεδρίασης αυτής στην Εθνική Ομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία.
Με εκτίμηση,
Ραχήλ Μακρή

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Αθήνα, 1/10/2012

Η Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ
Από το Blogger.