Header Ads

Το κράτος δεν βοηθάει διακεκριμένους αθλητές από το Νομό Κοζάνης!

Δελτίο τύπου της Ραχήλ Μακρή: «Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για τις οικονομικές δυσκολίες των Αθλητών και να τους καταστήσει ενεργά μέλη της Ελληνικής κοινωνίας»

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης με θέμα «Ματαίωση συμμετοχής αθλητών σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς διακρίσεις λόγω οικονομικής κρίσης», όπου επισημάνθηκαν οι ματαιώσεις συμμετοχών Ελλήνων Αθλητών σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές αθλητικές εκδηλώσεις λόγω της μη στήριξης τους από το Ελληνικό κράτος. Μετά τον Μιχάλη Παρμάκη, που ήρθε πρώτος από τους Έλληνες Αθλητές στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις επόμενες διοργανώσεις λόγω υψηλού κόστους, δύο ακόμα αθλητές, τα αδέλφια Γκουντούλα από τα Σέρβια Κοζάνης, οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στους Ολυμπιακούς αγώνες με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. δηλώνουν την αδυναμία τους να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις του 2013. Κατά την ανάπτυξη της πρωτολογίας της η Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα για την οικονομική στήριξη των Ελλήνων Αθλητών που εξυψώνουν το Ελληνικό φρόνημα και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Επίσης ζητήθηκε από τον Υπουργό να τοποθετηθεί σχετικά με την πιθανότητα ελεύθερης πρόσβασης των διακριθέντων αθλητών στα τμήματα Φυσικής Αγωγής των Πανεπιστημίων της χώρας και της εξασφάλισης μετά την αποφοίτησή τους θέσης εργασίας στις βαθμίδες εκπαίδευσης ώστε και οι ίδιοι να μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν, να μπορούν να φέρνουν μετάλλια και διακρίσεις στην χώρα μας και να επωφελείται και η εκπαίδευση από τις γνώσεις από αυτούς που τιμούν τον αθλητισμό και την πατρίδα μας.

Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι «Η επιλογή των διεθνών οργανώσεων που θα είναι οι μελλοντικοί αγωνιστικοί στόχοι και ο τρόπος συμμετοχής σ’ αυτές, καθώς και η επιλογή των αθλητών, αποτελούν αρμοδιότητες των Ομοσπονδιών, οι οποίες έχουν το αυτοδιοίκητο και η πολιτεία το μόνο που μπορεί να ελέγξει είναι το δημόσιο συμφέρον, όπου προκύπτει ότι καταπατείται, αλλά χωρίς καμία συμμετοχή σε ποια παιδιά θα πάνε κτλ. Επομένως, ο μεν Παρμάκης βγήκε σε έναν αγώνα που είναι από το στίβο που γίνεται κάθε χρόνο στον κλασσικό μαραθώνιο, και δεν έχει καμία σχέση με αγωνιστικές πανευρωπαϊκά και οτιδήποτε άλλο, εκτός και αν έχει κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, οπότε εκεί αλλάζουν. Δεν είναι μέσα στο καλετάρι αυτό το οποίο παρουσιάζετε στη γραμματεία, αυτό το έχει ο στίβος, έχει σπόνσορες, και με τους σπόνσορες κάνει αυτό το αγώνισμα».

Ο κ. Υφυπουργός παρόλη την ευαισθησία που τον διακρίνει για τα θέματα του αθλητισμού δεν κατάλαβε την ουσία της ερώτησης που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, αλλά και την απάντηση των ζητημάτων που αφορούν τα αιτήματα Ελλήνων αθλητών που έχουν πολύ σοβαρές προοπτικές ανάδειξης στον παγκόσμιο αθλητισμό και δεν έχουν την τύχη να ενισχυθούν εμπράκτως από την Ελληνική πολιτεία. Οφείλουμε την ουσιαστική στήριξη χωρίς να βάζουμε όρια και εμπόδια στις προσπάθειες των νέων αθλητών.





Από το Blogger.