Header Ads

Κουκουλόπουλος: Ώρα να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο εθνικό φορολογικό σύστημα

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Π. Κουκουλόπουλου:
«Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε πάρα πολλά σημεία του, είναι πραγματικά άδικο, και γι΄ αυτό δεν πρόκειται να περάσει».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ακόμα πως «σε ό,τι αφορά το φορολογικό, κανείς δεν πρέπει να προεξοφλεί την εξέλιξή του, γιατί υπάρχει διάλογος. Είναι αλήθεια πως εμείς σαν ΠΑΣΟΚ έχουμε βάλει ιδιαίτερα σοβαρά θέματα στο διάλογο, όπως είναι το ζήτημα που έχει σχέση με τα παιδιά. Κάτι που κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις και αναφέρομαι στο θέμα των αναπήρων, αλλά και στην πρωτοβουλία που πήραμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις διευκολύνσεις που πρέπει να υπάρξουν».

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη διαμόρφωσης και ψήφισης ενός δίκαιου εθνικού φορολογικού συστήματος, υπογραμμίζοντας ότι: «Τώρα που βρήκαμε να πατήσουμε κάπου, για να μπορέσουμε να σηκωθούμε όρθιοι ως χώρα - και αναφέρομαι βέβαια στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup - θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες από το ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση του Eurogroup λέει, πως Γενάρη μήνα πρέπει να είναι ψηφισμένο το φορολογικό. Και γι΄ αυτό πρέπει τώρα να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο εθνικό φορολογικό σύστημα.

Το εθνικό φορολογικό σύστημα δεν είναι κάποιο εφεύρημα στο μυαλό μας, καθώς έχουν γίνει ήδη πάρα πολλά προγεφυρώματα, με πιο βασικό την άρση του τραπεζικού απορρήτου και έχει τρεις βασικούς πυλώνες.

Το εθνικό περιουσιολόγιο, την ενιαία φορολόγηση του εισοδήματος από όπου κι αν προέρχεται - από καταθέσεις και μετοχές στην Αμερική, στην Ευρώπη, την Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού, κάτι που έγινε πλέον εφικτό επειδή εμείς νομοθετήσαμε και ψηφίσαμε την άρση του τραπεζικού απορρήτου, και την τεκμηρίωση του επιπέδου διαβίωσης με βάση τις δαπάνες.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες που μας οδηγούν σε δίκαιο εθνικό φορολογικό σύστημα. Και έτσι, δεν θα μιλάμε, βέβαια, ούτε για 45% φορολόγηση σε εισόδημα 26.000 ευρώ, ούτε θα μπορούμε να πούμε πως δεν μας ενδιαφέρει αν μια οικογένεια είναι μονομελής, πενταμελής ή δεκαμελής.
Αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα ως ΠΑΣΟΚ και γι΄ αυτήν θα δώσουμε τώρα τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας».

Από το Blogger.