Header Ads

Δεν συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές για το ορυχείο του Αμυνταίου με άρνηση κυβερνητικών Βουλευτών

Τελικώς, αρνήθηκαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές να υπογράψουν το σχετικό αίτημα για ειδική συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη της για την εξέλιξη της αρχαιολογικής έρευνας στο ορυχείο Αμυνταίου και τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την λειτουργία του. Ως γνωστόν από την εν λόγο εμπλοκή στην λειτουργία του ορυχείου κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία των τριών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής (ΑΗΣ Αμυνταίου Ι, ΙΙ και ΑΗΣ Μελίτης) της ΔΕΗ Α.Ε.


Το ζήτημα είναι σοβαρότατο και απαιτεί ειδικό χειρισμό ώστε, αφενός να προφυλαχθεί ο αρχαιολογικός πλούτος που βρίσκεται στο ορυχείο, αφετέρου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία του που διασφαλίζει φθηνή ενέργεια στον Έλληνα καταναλωτή. Η τυχόν διακοπή λειτουργίας του ορυχείου θα οδηγήσει στην αγορά από εγχώριους ιδιώτες ή εισαγωγείς της ανάλογης ηλ. ενέργειας προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, με αποτέλεσμα την μετακύλιση του κόστους αυτού στους καταναλωτές.

Είναι απορίας άξιον, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν χρυσάφι τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το ρεύμα μετά από απαίτηση της τρόικα. Την ώρα που ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στερούνται του κοινωνικού αγαθού του ρεύματος επειδή αδυνατούν να πληρώσουν, τα ήδη δυσβάσταχτα τιμολόγια από τα χαράτσια που εντέχνως ενσωμάτωσαν, Κυβερνητικοί Βουλευτές και δη της περιοχής που συμμετέχουν στην επιτροπή να μην επιθυμούν την συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και την διευθέτηση τόσο σοβαρών θεμάτων μέσω των Κοινοβουλευτικών και Δημοκρατικών διαδικασιών ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Ωστόσο, αναμένω στην ερώτηση που ήδη έχω καταθέσει για το θέμα αυτό την απάντηση των αρμοδίων Υπουργών.



Από το Blogger.