Header Ads

Γκρεμίζεται η Μαυροπηγή από τα ορυχεία! Έπεσε τοίχος

Γράφει η Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Νέα ανησυχία έσπειρε στους κατοίκους της Μαυροπηγής η κατάρρευση του τοίχου μιας οικίας που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής στην τοπική αυτή κοινότητα του δήμου Εορδαίας, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία μετεγκατάστασης λόγω ότι πλήττεται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Το ευτύχημα είναι ότι η κατάρρευση του τοίχου έγινε προς το ξημέρωμα- προφανώς- και δεν τραυματίστηκε κανένας από τους γείτονες, καθώς ο τοίχος έπεσε μέσα στην αυλή του γείτονα, ενώ από θαύμα δεν καταπλακώθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο που είχε παρκαρισμένο ο ιδιοκτήτης της διπλανής οικείας στην αυλή του, δίπλα στο σημείο της κατάρρευσης.
Τον σταυρό της κάνει η κ. Ειρήνη Σαμαρά, καθώς όπως λέει ο τοίχος του σπιτιού (της κουζίνας) της μάνας της που έπεσε δεν προξένησε ζημίες στο αυτοκίνητο ή στα εγγόνια και τα σκυλιά του γείτονα. Εξέφρασε ωστόσο την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι «εκτός από το φυσικό φαινόμενο, να υπάρχουν τόσα ρήγματα στο χωριό μας, έχουμε και τα φουρνέλα που βάζει η ΔΕΗ στο ορυχείο και τραντάζεται όλο το χωριό», αλλά και για το γεγονός ότι «φοβόμαστε να αφήσουμε τα εγγόνια μας να παίζουν στις αυλές μας μη συμβεί κάποιο κακό». Σημείωσε ακόμη ότι «έχουμε πρόβλημα με το σπίτι της μάνας μου, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να το γκρεμίσουμε, γιατί αν και είναι από τα πρώτα σπίτια που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα και εξαγόρασε η ΔΕΗ, έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα μονάχα την προκαταβολή κι αν γκρεμιστεί άντε να αποδείξεις μετά ότι υπήρχε για να αποζημιωθεί ολοκληρωτικά».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.