Header Ads

Ανοίγει Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Πτολεμαΐδα - Από την πρώτη μέρα 110 οι εθελοντές!!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 110 πολίτες της Εορδαίας δήλωσαν ότι θέλουν να συνεισφέρουν ως εθελοντές στην νεοσυσταθείσα «Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας».

Χθες το απόγευμα έγινε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της εν λόγω Ομάδας στο -ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο- Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Η ομιλία του κ. Δημήτρη Μιμιλίδη, ο οποίος είναι ένας εκ των ιδρυτών:



Αρχικός σκοπός της είναι η δημιουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου», στο οποίο θα μαζεύονται κυρίως τρόφιμα και θα μοιράζονται δωρεάν σε συμπολίτες μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση, αφού γίνει ένας έλεγχος από Κοινωνικό Λειτουργό ότι είναι πραγματική η ανάγκη. Ήδη υπάρχουν 25 περίπου οικογένειες που θα δέχονται βοήθεια.

Επειδή πολλοί ντρέπονται που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, θα υπάρχουν και εθελοντές που θα διανέμουν τα πράγματα στα σπίτια τους και σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι θα μαθαίνουν ότι δέχονται τη βοήθεια της Ομάδας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ: ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
Τα προϊόντα θα προέρχονται από δωρεές πολιτών αλλά πιθανότατα και από μια παράλληλη δράση: θα διοργανωθούν από την Ομάδα πωλήσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες (όπως έχει γίνει και σε άλλες πόλεις) και ένα ποσοστό θα πηγαίνει ως δωρεά στο παντοπωλείο. Για παράδειγμα, η Ομάδα μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον παρασκευαστή αλεύρων, να βγάλουν προς πώληση 10 τόνους αλεύρι κατευθείαν προς τους πολίτες και ο παρασκευαστής να δωρήσει 1 τόνο αλεύρι στην Ομάδα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η δράση «χωρίς μεσάζοντες» είναι συμφέρουσα και για τους πολίτες-καταναλωτές αφού θα αγοράζουν πολύ φθηνότερα τα τρόφιμα και για τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής αφού θα προέρχονται από αυτούς και όχι από εισαγωγές.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 4, στην λαϊκή αγορά, απέναντι από το Σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος». Θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το Σάββατο θα ανοίξει πρώτη φορά, για να αρχίσουν να μαζεύονται τρόφιμα και άλλες δωρεές.

Να σημειωθεί ότι το όνομα «Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας» είναι προσωρινό και θα αλλάξει σύντομα.

Όποιος μπορεί, ας συνεισφέρει και ας διαδώσει την είδηση της δημιουργίας του, είτε στόμα-στόμα είτε μέσω διαδικτύου γιατί χρειάζονται δωρεές.

Από το Blogger.