Header Ads

Ιερώνυμος: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες

Την αισιοδοξία ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, όπως έγινε και σε παλαιότερες εποχές, αλλά πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τελώντας τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, που εορτάζει με τριήμερες εκδηλώσεις τον πολιούχο της 'Αγιο Νικόλαο.

«Και σήμερα θα νικήσουμε και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, αλλά πρέπει να μετατοπίσουμε λίγο τις επιδιώξεις μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε :

«Όλη την ώρα μιλάμε για τα νούμερα και αριθμούς, τόσο εδώ, τόσο εκεί, αλλά παραμελούμε το εσωτερικό πύρωμα, το πύρωμα της καρδιάς, αυτό το μεγάλο όπλο της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας σύγκριση του σήμερα με το χθες και λέγοντας ότι τότε «δεν μετρούσαν τη δύναμη με αριθμούς, οι αριθμοί δεν είχαν την πρώτη θέση».

Επεσήμανε επίσης, ότι «η απληστία μας έχει οδηγήσει στο άγχος και στη νευρικότητα».

«Ο άπληστος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, όσα κι αν κερδίσει, θέλει συνέχεια κι άλλα κι αυτό οδηγεί στον εγωισμό, μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο συνάνθρωπος είναι αδελφός μας, ξεχνάμε το Θεό» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν την πραότητα και την ψυχραιμία τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. / agelioforos.gr
Από το Blogger.