Header Ads

Οι γιατροί καταγγέλλουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων!

 Ακολουθεί δελτίο τύπου:
Οι Γενικές Συνελεύσεις των Νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας, αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, καταγγέλλουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αλλά και την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ , που:

- προβαίνουν σε μετακίνηση ¨εντέλλεσθαι¨ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ακόμη και ειδικευόμενων, από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψουν προγράμματα εφημεριών κλινικών που είναι υποστελεχωμένες. Οι μετακινήσεις αυτές γίνονται ακόμη και Παρασκευή αργά το μεσημέρι για να μην προλάβει ο γιατρός να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο.
- προβαίνουν σε αλλαγές των προγραμμάτων εφημέρευσης μετατρέποντας τις ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας προκειμένου να γεμίσουν τα προγράμματα εφημέρευσης.

Σε εποχές οικονομικής ανέχειας του λαού μας που πτωχαίνει καθημερινά όλο και περισσότερο

Σε εποχές που οι αμοιβές αλλά και οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ υποβαθμίζονται καθημερινά

Σε εποχές που δεν γίνεται κανένας διορισμός γιατρού σε Νοσοκομεία με αποτέλεσμα το ιατρικό δυναμικό να μειώνεται μέρα με τη μέρα

Σε εποχές που τα προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας μας συνεχώς αυξάνονται είτε από ελλείψεις σε φάρμακα και σε ιατρικά είδη.

Ο αυταρχισμός των προϊστάμενων αρχών περισσεύει προκειμένου να δείξουν στους ανωτέρους τους ότι υπηρετούν το σύστημα με αυταπάρνηση έτσι ώστε να διατηρηθούν στις θέσεις τους, αδιαφορώντας αν στο διάβα τους παρασύρουν νόμους , εργασιακά δικαιώματα, προσωπικότητες, οικογενειακά δικαιώματα.

Θεωρούν ότι το ¨εντέλλεσθαι¨ είναι η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα.

Εμείς θεωρούμε ότι αν αυτό μέχρι στιγμής έχει τηρηθεί είναι γιατί αυτό οφείλεται στην ευαισθησία των γιατρών αλλά και στην αδυναμία τους να αντιδράσουν. Όμως μέχρι εδώ. Ας σταματήσουν την πρακτική αυτή γιατί αλλιώς θα μας βρουν μπροστά τους.

ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

ΟΧΙ στην υποβάθμιση των εργασιακών νόμιμων δικαιωμάτων των γιατρών.

ΝΑΙ σε νέες προσλήψεις γιατρών για να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα


Η Γενική Συνέλευση των γιατρών
Από το Blogger.