Header Ads

Ο κ. Φούχτελ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σάλο προκάλεσε στους εργαζόμενους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο ο γερμανός υφυπουργός κ, Φούχτελ με τις απαράδεκτες και άκρως ρατσιστικές δηλώσεις του ό,τι 1000 γερμανοί εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 3000 Έλληνες. Δήλωση που έγινε την ημέρα που ξεκίνησε η τρίτη ελληνογερμανική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη συνεργασία των δήμων της χώρας μας με γερμανούς επενδυτές.

Ο κ. Φούχτελ επισκέπτεται πάντοτε συνοδεία επιχειρηματιών, δήμους της χώρας μας με επενδυτικό ενδιαφέρον στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, ενέργειας και νερού. Εκπροσωπεί όπως τουλάχιστον προσπάθησαν να μας ενημερώσουν οι «γνωστοί» δημοσιογράφοι την επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης να μας παράσχει τεχνογνωσία. Για να είμαστε ακριβείς όμως δεν μεταφέρουν τεχνογνωσία αλλά τεχνολογία και μάλιστα έναντι αδράς αμοιβής. Προσπαθούν να βολέψουν στην αποικία, τους αποτυχημένους επιχειρηματίες που το γερμανικό σύστημα απέβαλε , αφού οι ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στους γερμανικούς δήμους κρίθηκαν αποτυχημένες. Η τάση τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του Φούχτελ είναι η επιστροφή όλων αυτών των δραστηριοτήτων στο δημόσιο και στους δήμους.

Μία δράση λοιπόν που στη Γερμανία κρίθηκε απορριπτέα στην Ελλάδα πλασάρεται σαν πρωτοποριακή. Ότι δηλαδή είναι κακό για την Γερμανία είναι καλό για την Ελλάδα. Και στην ουρά να συντάσσονται και να ακολουθούν πολλοί τοπικοί άρχοντες.

Τελικά ο κ. Φούχτελ αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τον κ. Ράιχενμπαχ. Ο ένας κραδαίνει το μαστίγιο και ο άλλος κουνάει το καρότο προς τους ιθαγενείς. Παρά την προσπάθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ να τον παρουσιάσουν σαν ένα συμπαθή γερμανό αξιωματούχο που προσπαθεί για το καλό μας, ο ρόλος του αποκαλύφθηκε. Δεν είναι ο αθώος Φούχτελος ή Φουχτελάκος όπως η κ. Μέρκελ τον αποκάλεσε στη γερμανική βουλή, αλλά ο κ. Χούφτεν όπως τον ονομάζουμε εμείς οι απλοί πολίτες. Έχει ειδικό σκοπό να καταγράψει όλη την περιουσία των δήμων που κατά την άποψη του μπορεί να αξιοποιθεί από γερμανικά κεφάλαια. Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν ευκαιρίες λόγω της κρίσης.

Δυστυχώς όμως οι επικυρίαρχοι δεν αρκούνται μόνο στις οικονομικές υποδείξεις. Η αποκάλυψη του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ για τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, ώστε να επαναχορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε πενήντα χιλιάδες ( 50.000 ) μουσουλμάνους που τους αφαιρέθηκε λόγω εξτρεμιστικών πράξεων τις δεκαετίες του εξήντα, εβδομήντα και ογδόντα είναι αρκούντως ενδεικτική για τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλους αυτούς – που βεβαίως είναι ένα τελείως αυθαίρετο νούμερο- το τουρκικό κράτος τους κράτησε ενωμένους και συγκεντρωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας παρέχοντάς τους οικονομικά και κοινωνικά προνόμια. Είναι αυτοί που θα αποτελέσουν την φθηνή εργατική δύναμη στην «ειδική οικονομική ζώνη» που οι γερμανοί πιέζουν να δημιουργηθεί στη Θράκη. Βεβαίως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει κυβέρνηση που θα υποκύψει σε τέτοιου είδους πιέσεις Όταν όμως έχεις καταντήσει «δοσομανής» τότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι γερμανοί έχουν συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιούν σταδιακά. Η ελληνική κυβέρνηση ποιο σχέδιο έχει; Μα υλοποιεί με ακρίβεια το γερμανικό.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΤΣΩΝΑΣ / syrizakozanis.wordpress.com
Από το Blogger.